REFRRER:path /

Yrityksissä herännyt luottamus biojalostamoon

- Valtava määrä rakentamista ja kaikkea muuta; asuntoja, erilaisia palveluja, kuljetusta, korjaamopalveluja, huoltoa.... Hotelli on ongelma, Markku Merenheimo listasi biojalostuslaitoksen rakentamisen luomia tarpeita. Paikallisia ja laajemmin lappilaisia yrityksiä, isoja ja pieniä ravistellaan hereille, että mahdollisimman suuri hyöty rakentamisesta jäisi Lappiin.

Sami Kasurinen

Tekemistä riittää: Sali täynnä Heralammen yritysillasssa. Kiinalaisen valtiotaustaisen CAMCEN ilmoittautuminen Kemijärven biojalostuslaitoksen toteuttajaksi, on kerralla nostanut yrityskentän luottamusta Kemijärven biojalostuslaitoksen toteutumiseen.

– Eri työkohteille tulee valtavasti kysyntää. Rakentamista, sähkö- ja putkitöitä… asuminen ja logistiikka. Ihmisten ja tavaroiden kuljetus, vartiointia, kulunvalvontaa, siivousta, korjaamoja, koneiden huoltoa… Ruokapalvelut, majoituksesta tulee huutava pula. Hotellista meillä tulee iso ongelma, isoissa teollisuusankeissa mukana ollut Markku Merenheimo listasi lähes 3000 henkeä työllistävän laitosrakentamisen tarpeita.

Aiheesta lisää 26.1. ilmestyvässä näköislehdessä.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla