REFRRER:path /

Huomaa: Koko Kontionkadun liikenne on taas kaksisuuntainen

Antero Komulainen
Kontionkadun alkupään liikenne Kuhmossa on taas kaksisuuntainen. Muutos tuli voimaan viime maanantaina 12.2.2018.

Antero Komulainen

Kontionkadun liikenne on muuttunut kaksisuuntaiseksi Kuhmossa. Muutos tuli voimaan viime maanantaina 12. päivänä helmikuuta teknisen lautakunnan päätöksen mukaisesti. Muutos koskee Kontionkatua Koulukadun päästä entisen koulun luota Könninmäentien risteykseen. Risteys on katujen nimien osalta siitä erikoinen, että siinä Könninmäentie päättyy ja Kirkkotie alkaa.

Muutoksen taustalla on se, että Kontion koulun oppilaat, opettajat, henkilökunta ja kaikki toiminnot ovat jo uudella Tuupalan alakoululla.

Myös jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden on syytä huomioida muutos erityisesti risteysalueiden suojateiden käytössä. Nopeiden tilanteiden paikka tuli nyt takaisin Kontionkadun ja Koulukadun risteykseen sisäkurviin, missä on myös suojatie. Silloin, kun Kontionkatu oli edellisen kerran kaksisuuntainen, niin tässä risteyksessä nähtiin kiireisimmillä kuljettajilla aikamoisia ajoneuvonopeuksia.

Nyt palautettu järjestely palauttaa oikotien Tuupalan pienestä liikenneympyrästä Kirkkotien ja Koulukadun alkupään kautta Kainuuntien risteykseen, missä vasta tulee ensimmäiset liikennevalot.

Ajoneuvoja liikkui Kontionkadulla jo keskiviikkona molempiin suuntiin. Parin päivän takainen muutos kannattaa muistaa. Sellaistakin mallia Kontionkadulla ajamisessa vielä näkyi, että kääntyessä ryhmittäytymistä tehtiin yksisuuntaisen kadun tapaan. Jälkien perusteella reittiä Könninmäentien risteyksestä Kuhmo-talolle päin oli ajettu vielä vähän, mutta Kuhmo-talon suunnasta paljon.

Kaupungin kunnallistekninen rakennusmestari Tero Uhlbäck muistutti, että muutos kannattaa huomata ja mahdollisuus ottaa käyttöön.

Kontionkadun alkupäässä sijaitseville pysäköintialueille Kuhmo-talon lähistölle tuli lisää tilaa. Vanhojen koulurakennusten ja Kuhmo-talon välistä koulubussien ja -taksien kääntymispaikalta on otettu pois pysäköintikieltomerkit. Samoin Kontion koulun salin oven pihapiiriin ajaminen on myös mahdollista. Kun kääntymispaikkaa käyttää pysäköintiin, niin Kontion salille menevän väylän eteen ei saa pysäköidä, vaan se reitti on pidettävä aina avoinna.

Kontionkadulta voi nyt kääntyä molemmista suunnista entiselle koulun henkilökunnan pysäköintialueelle ja vastaavasti sieltä molempiin Kontiokadun suuntiin.

Jätä kommentti