REFRRER:path /

Iso susi tappoi metsästyskoiran Kesselin itäpuolella

Antero Komulainen

Kookas susi tappoi iisalmelaisen metsästäjän Eero Tikkasen metsästyskoiran Kuhmon itäosassa tänään sunnuntaiaamuna. Tarkempi tapahtumapaikka on Kylmänvaaralla Kesselijärven ja Ulvinsalon välissä. Aamun jahti päättyi niin, että metsästäjä joutui hautaamaan hyvän metsästyskoiransa tuttuun jahtimetsään Kuhmossa.

Tikkanen oli lähtenyt sunnuntaiaamuna lintumetsälle ja noussut Kylmänvaaran rinnettä koiransa kanssa. Koira oli menossa 100 metriä etupuolella.

Kun kaksikko oli edennyt maastossa kaikkiaan 1,5 kilometriä, Tikkanen kuuli 2 outoa ulahdusta ja epäili suden olevan koiran kimpussa. Hän juoksi haulikkonsa kanssa ääntä kohti ja näki ensin kookkaan, hyväkuntoisen suden, jonka hän arvioi jälkeen päin urossudeksi.

– Ehdin nähdä suden vain hetken – noin 5 metrin vilauksen, enkä siinä ehtinyt ampua sitä sutta. Lähemmäksi mennessäni löysin koirani maasta. Susi oli purrut sitä päähän ja keskelle selkää.

– Mietin siinä, pitääkö koira lopettaa. Ajattelin ja toivoin, että jospa se vielä selviäisi. Otin koiran syliini ja lähdin kantamaan autolle, minne oli se 1,5 kilometriä matkaa. Välillä piti pysähtyä kannon päähän istumaan ja huilaamaan. Kun olimme tulleet kilometrin, huomasin että koiran voimat heikkenee ja siihen se sitten herkesi hengittämästä.

Koira oli suomen pystykorvaa kookkaampi, mutta saman värinen ja pitkäjalkaisempi. Siinä oli neljäsosa karhukoiraa.

– Tuntuu tosi ikävältä. Se oli hyvä koira. Tämä metsästysreissu meni ihan pieleen, mietti Tikkanen kotiin Iisalmeen ajaessaan.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti