REFRRER:path /
Marjatta Kurvinen

Jos valta vaihtuu, suunta muuttuu

Marjatta Kurvinen

Jos keskusta voittaa vaalit, niin suunta muuttuu, lupaa kansanedustajaehdokas Timo Korhonen (kesk).

Jos sama kokoonpano jatkaa kuin nyt, työttömyys Korhosen mukaan kasvaa ja velkaantuminen lisääntyy. Yhteiskunnan raju keskittyminen jatkuu.

– On saatava muutos. Koko maata pitää kehittäää, kertoo Korhonen keskustan vaalitavoitteista.

Uusia työpaikkoja pitää tehdä koko Suomea hyödyntäen.

Kasvun eväät ainakin Kainuussa ovat maassa, kasvavassa puussa ja kaivannaisteollisuudessa.

– Älä unohda maataloutta, lisää kansanedustajaehdokas Tuomas Kettunen (kesk). Maatalouden kerrannaisvaikutukset ainakin Kuhmon aluetaloudessa ovat merkittävät.

Korhonen muistuttaa, että myös tiestön kunnossapitoon, alempiarvoinen tiestö mukaanluettuna pitää, pitää löytyä resursseja.

Suunta muuttuisi keskustan voiton myötä myös sitä kautta, että johtajuus muuttuu.

Hallitusohjelma muuttuisi strategiseksi tavoiteohjelmaksi. Kuluneella hallituskaudella nähtiin, ettei lähes 200-sivuinen yksityiskohtainen hallitusohjelma toiminut. Jatkossa olisi asetettava selkeät tähtäimet.

– Nyt on kyse siitä, että pitää löytyä uusia työpaikkoja ja siitä, kenen vaihtoehto on kaikkein uskottavin, jatkaa Timo Korhonen.

– Keskittämispolitiikka on nähty. Uusia työpaikkoja on mahdollisuus luoda biotalouteen maatalous mukaanluettuna, Kettunen jatkaa.

Kainuussa ja Kuhmossa on tähänkin asti eletty maasta ja metsästä. Kuhmossa valtion metsiä on paljon, joten valtionosuuksia pitäisi tulla alueelle vastaavasti.

Hän haluaisi myös poistaa byrokratiaa.

– Kun kenttää kiertää, niin tyytymättömyyttä on paljon. On luvattu asioita, mutta ei hoidettu, Kettunen kertoo.

Hän muistuttaa omista vaaliteemoistaan, että myös nuorten syrjäytyminen on pysäytettävä. Jokainen syrjäytynyt nuori maksaa yhteiskunnalle 28 000 euroa vuodessa. Työelämän ulkopuolelle jäänyt maksaa kansantaloudelle kaikkiaan 700 000 euroa.Kettunen ja Korhonen kampanjoivat yhdessä Kuhmon torilla tiistaina.

Edit 24.3. klo 14.15: Korjattu summia, mitä syrjäytynyt nuori ja työelämän ulkopuolelle joutunut maksavat yhteiskunnalle ja kansantaloudelle.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti