REFRRER:path /

Kamarimusiikki

Kuhmon Kamarimusiikki-aihesivuille on koottu Kuhmolaisen kamarimusiikkiuutisointi.

« »
Anne Salminen
Ovet avataan perjantaina. Ensimmäisen kerran kalateltta oli Kuhmossa vuonna 2000, mutta piti muutamana kesänä taukoa.

Kalateltta avaa ovensa perjantaina

Anne Salminen

Kalateltta avaa ovensa asiakkaille perjantaina kello yksitoista.

Maakunnan rannassa sijaitseva kalateltta on avoinna melkein koko Kamarimusiikin ajan.

– Joskus ollaan koitettu olla auki vielä se viimeinen sunnuntai, mutta silloin ei enää ole ihmisiä, kertoo yrittäjä Tarja Aho.

Ruokalistalla ei ole tapahtunut muutoksia edellisvuosiin verrattuna. Kalan lisäksi valikoimasta löytyy lihapullia ja riistakäristystä. Kasvisvaihtoehtoja ei usein kysytä, mutta niitäkin on mahdollista saada.

– Onhan meillä täällä lämpimiä vihanneksia, tuoresalaattia, perunoita ja sipulia, että kyllä sellainenkin vaihtoehto tarvittaessa onnistuu, kertoo Aho.

Suositun ruokapaikan kävijämääriä ei ole laskettu, mutta viime vuosina ollaan pyöritty suunnilleen samoissa lukemissa. Syytä ruokapaikan suosioon Aho ei tiedä.

– Nämä on niin mystisiä juttuja, että millä saadaan joku paikka menestymään. Yhdellä tavalla tehty paikka voi jossain menestyä ja toisaalla ei, Aho sanoo. Muutama selitys tulee kuitenkin mieleen.

– Meillä on sellainen periaate, että kaikille pitää olla samanlainen palvelu. Lisäksi me pyritään käyttämään niin tuoreita raaka-aineita, kuin mahdollista, Aho sanoo.

Kala tulee ravintolaan pääasiassa Oulusta ja Kuusamosta, mutta myös kuhmolaisia eväkkäitä voi olla tarjolla.

– Jonkin verran ostamme kalaa myös Kuhmosta. Kuhaa varsinkin tulee aika paljon paikallisilta, kertoo Aho.

Tampereella lounaskahvilaa pitävälle Aholle heinäkuu Kuhmossa on muodostunut jo perinteeksi.

– Aina sitä välillä miettii, että pitäisiköhän sitä heinäkuussa tehdä jo jotain muuta, kun täällä olen ollut jo yli kymmenenä kesänä. Veri vetää silti aina uudestaan, Aho sanoo. Samanlainen veri virtaa muutamassa muussakin.

– Meillä on muutama työntekijä, jotka on ollu mukana alusta asti. Yksi kuhmolainenkin työntekijä on ollut mukana koko ajan ensimmäistä vuotta lukuunottamatta, Aho kertoo. Ensimmäistä kertaa kalateltta oli Kuhmossa vuonna 2000.

Kalateltta avoinna 11.–26. heinäkuuta maakunnan rannassa.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti


Lue lisää aiheesta

« »