REFRRER:path /

Kissa käveli pyyntirauta jalassa hautausmaalle

Antero Komulainen
Pyyntirautaan tarttunut kissa jouduttiin lopettamaan. Kissa rautoineen päätyi Kuhmon hautausmaan henkilökunnalle, jotka tiedottivat, että omistaja voi kissan halutessaan noutaa työaikana.

Antero Komulainen

Eläkeläismies löysi Kuhmon hautausmaalta elävän kissan, joka oli kävellyt sinne lauennut pyyntirauta jalassaan kiinni. Etukäpälästään pyyntirautaan joutunut kissa oli hakenut suojaa pensaikosta Kuhmon hautausmaan laidalta läheltä siunauskappelia. Mies löysi tuskaisen kissan, kun hän oli kävelyllä hautausmaalla maanantaina aamupäivällä.

Kissa on kävellyt ansaan Kuhmon hautausmaa-alueen ulkopuolella. Pyyntiraudat olivat vanhat erittäin perinteisenmalliset ketunraudat. Raudat ovat olleet jossakin viritettynä ja lauetessaan ne olivat katkaisseet kissan etujalan noin 10 sentin korkeudelta, mutta vanha kissa oli raahautunut rautojen kanssa pitkän matkan hautausmaa-alueelle. Mies havaitsi sen pusikosta läheltä hautausmaan pääporttia. Kissa oli jälkien mukaan tullut siihen keskeltä Rajakadun puoleista hautausmaan laajennusta.

– Kissa sähisi puskasta ja sen etujalka oli poikki.

Ketunraudat olivat olleet pyyntipaikassaan kiinni tavallisella sähköjohdolla. Kissa on kiskonut rautaan jäätyään sidonnan irti. Mukaan lähti pyyntirauta ja noin 2 metriä sähkökaapelia.

Kissan löytäjä arvioi hautausmaalle tulleen tuttavansa kanssa tuskaisen kissan tilanteen. Rautoihin oli jäänyt noin 10 senttiä kissan etujalkaa, joka osa oli kylmettynyt jäälumipallon sisään. Miehet päätyivät lopettamaan kissan ja samalla sen tuskat. Kissan löytänyt mies soitti asiasta myös poliisille.

Kookas vanha kissa oli hieman pitempikarvainen, pääväriltään musta ja vahvaviiksinen. Rinnassa ja mahan alla oli valkoista, samoin käpälien päissä ja oikea takajalka oli kokonaan valkoinen noin 12 senttimetrin korkeudelle.

Kissa on nyt kylmässä varastossa säilytettävänä jonkin aikaa. Jos omistaja tunnistaa sen, niin asiasta voi olla yhteydessä Kuhmon hautausmaan henkilökuntaan tämän viikon työpäivien aikana.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti