REFRRER:path /

Metsäkanalintujen metsästyskausi lyhenee Kainuussa

Metson, teeren ja pyyn metsästysaika rajoittuu Kainuussa kuukauden mittaiseksi. Puolangan alue on poikkeus metson osalta. Riekko on rauhoitettu Kainuussa.

Lukijan kuva
Metsäkanalintujen metsästysajat vuodelle 2017 on julkistettu reilu viikko ennen niiden metsästyskauden alkamista. Kuvassa naarasteeri.

Kuhmolainen

Metsäkanalintujen metsästystä rajoitetaan asetuksella alkavalla metsästyskaudella. Metsästysajaksi tuli 10.9.–10.10. 2017. Riekko on Kainuussa ja suurimmassa osassa maata rauhoitettu.

Kainuussa metsästyskausi lyhenee kolmella viikolla loppupäästä.

Rajoitukset tulevat voimaan 10.9. 2017. Asetus perustuu 28.7.–13.8. tehtyihin riistakolmiolaskentoihin, Ylä-Lapin riekkolaskentoihin ja Suomen riistakeskuksen esitykseen. Maa- ja metsätalousministeriö tiedotti rajoituksista eilen perjantaina

Riistakolmiolaskentojen mukaan metsäkanalintujen pesinnät onnistuivat tänä vuonna vaihtelevasti. Suuressa osassa maata kannat ovat edelleen lähellä aallonpohjaa. Osassa maata kannat heikentyivät, mutta toisaalta osalla alueista pesinnät onnistuivat jopa keskimääräistä paremmin. Ministeriön mukaan metsästystä on edelleen rajoitettava osassa maata, mutta joidenkin alueiden rajoituksia voidaan myös keventää viime vuodesta.

Riistakolmiolaskentojen aikaväliä pidennettiin tänä vuonna ja laskentojen määrää lisättiin selvästi, joten esitys perustuu 966 lasketun riistakolmion tuloksiin.

Metson metsästysaika Kainuussa lukuun ottamatta Puolangan kuntaa on 10.9.–10.10. Se on sama Kanta-Hämeen, Keski-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Pohjois-Savon ja Päijät-Hämeen maakunnissa, Keski-Suomen maakunnassa lukuun ottamatta Kannonkosken, Karstulan, Keuruun, Kivijärven, Kyyjärven, Multian ja Saarijärven kuntia, Pohjois-Karjalan maakunnassa lukuun ottamatta Kiteen, Rääkkylän ja Tohmajärven kuntia, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Iin, Kuusamon, Kärsämäen, Muhoksen, Oulun, Pudasjärven, Pyhännän, Siikalatvan, Taivalkosken, Utajärven ja Vaalan kuntia sekä Uudenmaan maakuntaan kuuluvissa Askolan, Lapinjärven, Loviisan, Myrskylän, Mäntsälän ja Pukkilan kunnissa.

Metso on rauhoitettu Varsinais-Suomen maakunnassa ja Uudenmaan maakunnassa lukuun ottamatta Askolan, Lapinjärven, Loviisan, Myrskylän, Mäntsälän ja Pukkilan kuntia.

Muualla maassa metson metsästysaika on 10.9.–31.10.

Teeren metsästysaika Kainuussa on 10.9.–10.10 ja samoin Etelä-Pohjanmaan, Kanta-Hämeen, Keski-Pohjanmaan, Pirkanmaan, Pohjanmaan, Pohjois-Karjalan, Päijät-Hämeen ja Satakunnan maakunnissa, Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin, Kittilän, Kolarin, Muonion, Savukosken, Sodankylän ja Utsjoen kuntia sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Kärsämäen, Muhoksen, Oulun, Pyhäjärven, Pyhännän, Siikalatvan, Utajärven ja Vaalan kuntia.

Teeri on rauhoitettu Lapin maakuntaan kuuluvissa Enontekiön, Inarin, Kittilän, Kolarin, Muonion, Savukosken, Sodankylän ja Utsjoen kunnissa.

Muualla maassa metsästysaika on 10.9.–31.10.

Urosteeren talvimetsästys tammikuussa on kielletty koko maassa.

Pyyn metsästysaika Kainuussa on samoin 10.9.–10.10. Se on sama Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin, Kittilän, Kolarin, Muonion, Savukosken, Sodankylän ja Utsjoen kuntia. Näissä kahdeksassa Lapin maakunnan kunnassa pyy on rauhoitettu.

Muualla maassa metsästysaika on 10.9.–31.10.

Riekko on rauhoitettu suurimmassa osassa maata. Riekon metsästysaika metsästys on mahdollista vain Lapin maakuntaan kuuluvissa Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kunnissa ajalla 10.9.–31.3.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti