REFRRER:path /
Jarno Hiltunen
Kuhmon Mobilistien kesän 2015 näyttelyn teema on brittiraudat. Tässä Jaguar MK IX Saloon vuodelta 1959, omistaja Harri Suutari Kajaanista. Hän tuo toisenkin Suomessa harvinaisen automaattivaihteisen Jaguarin Kuhmoon.

Mobilistien tapahtumasta tulee todella iso Kuhmossa

Antero Komulainen

Kesän 2015 Harrastusajoneuvo- ja rompemyyntitapahtumasta Kuhmossa on tulossa todella iso. Tapahtuma on käynnissä tulevana viikonloppuna 17.-19. päivinä heinäkuuta. Myyjiä tulee noin 200 eli kaksinkertainen määrä viime vuoteen verrattuna.

Tapahtumapaikkana on ensimmäistä kertaa Kuhmon urheilukeskuksen alue urheilukentän parkkipaikalta jäähallin taakse asti. Näyttelyajoneuvot ja koneet sijoitetaan juoksuradan ulkokehälle niin, että yleisö kulkee juoksuradalla. Kesän teema on brittiraudat. Jaguarien, Austinien, Rolls Roycien Morristen, Vauxhallien ja Mini-klubin edustajien vierailun lisäksi näyttelyyn tulee runsaasti muuta auto- ja konekalustoa Fordson- ja itäisempää Zetor-rivistöä myöten. Jalkapallokentän nurmikenttä ei ole käytössä.

Kuhmon Mobilistien puheenjohtaja Mikko Heikkinen oli hyvillään viikon puolivälin sääennustetiedon kanssa. Samoin myyjämäärä ilahduttaa. Sen mukaan viikonloppu on hyvin sateeton ja vilkkaimmaksi päiväksi ennakoitu lauantai sopivan lämmin. Heikkinen totesi, että tällaiselle ulkoilmatapahtumalle toivoisi sateettomia päiviä.

Heikkinen kertoi kävijätavoitteesta, että Kuhmon Mobilistit tähtäävät noin 10 000 kävijään. Alle 12-vuotiaat näyttelyvieraat pääsevät alueelle ilmaiseksi.

– Järjestelyt ja paikkojen rakentaminen aloitettiin maanantaina. Torstai on vilkkain päivä, sillä silloin myyjiä ja kalustoa saapuu Kuhmoon jo paljon.

Liikennettä ohjataan ja lähimmät pysäköintialueet ovat Jäähallin lähistöllä sekä urheilukentän parkkipaikalla ja lisäksi ammattikoulun, Tuupalan koulun Piilolan koulun alueella. Sisäänkäynnit alueelle ovat Piilolantien suunnalta Urheilukentän päästä ja Peuranpolulta Martinpolun kautta eli jäähallin vierestä.

Kuhmon taajamassa asuville järjestäjät suosittelevat myös ilmaista bussikuljetusta, joka jatkuvasti näyttelyn aukioloaikana kulkee linja-autoaseman ja kalateltan kautta Kuhmolaisen lehtitalon kohdalla olevalle pysäkille ja sieltä Tuupalan koulun parkkipaikan kautta urheilukeskukseen ja takaisin samaa reittiä

Lauantaina tapahtuman avaa toimitusjohtaja Tenna Talvi-Pietarila ja sunnuntaina lavalla esiintyy Jani Wickholm kahteenkin eri otteeseen. Muitakin esiintyjiä, ohjelmaa ja näytöksiä on.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti