REFRRER:path /

Nainen näki 5 suden lauman työmatkallaan

Antero Komulainen

Kuhmolainen museotyöntekijä Maire Honkamaa näki työmatkallaan 5 suden lauman Lentuan kylällä tänään keskiviikkoaamuna. Susilauma liikkui noin kilometrin päässä Lentuan koulusta.

Honkamaa ajoi aamulla Lentiiran tietä keskustaan päin ja teki havainnon Lentiiran tiellä kello 7.30. Honkamaa on nähnyt suden luonnossa aikaisemminkin.

– Tarkastin havaintopaikan etäisyyden sillalta auton mittarilla.

Havaintopaikka osuu Lentualla Joutensuon peltoaukean kohdalle, missä ohiajavat näkevät melko usein myös metsäpeuroja

– Ensin näin tien oikealla puolella ojassa juoksevan eläimen tien suunnassa. Ajattelin aluksi, että se on koira. Hiljennin vauhtia, jolloin metsästä tuli 4 sutta ja ne menivät tien yli. Se tien vartta juossut susi jäi vielä tien oikealla puollelle.

Lentuan alueella on tehty havaintoja isosta susilaumasta pitkin syksyä, myös karhujahdin aikaan. Lentiirassa Rytipalosen suunnalla on toinen iso lauma.

Havaintopaikan lähellä on myös Lentuan Metsästysseuran ja hirviporukan käyttämä metsästys- ja lahtivaja.

Susilaumahavainnon tehnyt Maire Honkamaa on nähnyt suden luonnossa ennenkin. Toissa talvena hän näki ensin pihassa metsäpeuralauman ja 100 metrin päässä talon tiellä suden. Honkamaa arvioi, että metsäpeurat pakenivat ehkä sudelta turvaan talon pihapiiriin.

Ensimmäisen susihavainnon Honkamaa teki Korkanassa kotipihassaan 70-luvun lopulla. Silloin susi yritti viedä talon koiran kotipihasta.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti