REFRRER:path /
Antti Kärkkäinen
Kuhmon kaupunginvaltuustolle on esitetty kysymys Kuhmon ensihoito- ja ambulanssivalmiudesta maalis- huhtikuussa 2015. Kysymyksen teki kokoomuksen 3 valtuutetun valtuustoryhmä.

Onko Kuhmon ensihoito- ja ambulanssivalmius enää riittävä?

Antero Komulainen

Kuhmon Kokoomuksen valtuustoryhmä kysyi, onko kaupunginvaltuusto tietoinen, että ensihoito- ja ambulanssivalmius ei ole ollut sopimuksen mukaisessa valmiustilassa tänä keväänä maalis- ja huhtikuun aikana. Kokoomus esitti kysymyksensä viime kaupunginvaltuuston kokouksessa.

– Useita kertoja on ollut tilanne, että valmius on ollut vain yhden ensihoitoyksikön varassa, kun sopimuksen mukaan pitäisi olla valmiudessa 2 yksikköä, luki Jaakko Kyllönen valtuustoryhmän kysymystä. Valtuustoryhmään kuuluvat lisäksi Heikki Hyvönen ja Minna Karjalainen.

– Saamieni tietojen mukaan muualla vastaavan kokoisissa kunnissa – Sotkamo ja Suomussalmi – ovat olleet aina 2 yksikön valmiudessa. Lisäksi henkilövajauksen vuoksi ensihoitohenkilöstöä siirretään esimerkiksi Kajaaniin yöksi. Se osaltaan aiheuttaa vajausta toisella paikkakunnalla.

Valtuustoryhmä kysyi vielä, mihin toimenpiteisiin Kuhmon kaupunki aikoo ryhtyä tilanteen saattamiseksi sopimuksen mukaiseksi.

– Olisiko avuksi haettava yksityistä palveluntarjoajaa, kysyi Kyllönen ryhmän edustajana lopuksi.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti