REFRRER:path /

Peuranpolun länsipää suljettiin ajoneuvoliikenteeltä

Antero Komulainen
Peuranpolun länsipää Tervatien risteyksestä on suljettu ajoneuvoliikenteeltä. Kevyenliikenteenväylä pysyy auki. Kuvan kuormaauto kulkee Tervatielllä Peuranpolun pään ohi kohti Tuupalan museon mäkeä.

Antero Komulainen

Kuhmossa Peuranpolku on Tervatien eli Tuupalan museon puoleisesta päästä suljettu ajoneuvoliikenteeltä pysyvästi. Kevyen liikenteen väylä pysyy käytössä.

Läpiajon estävät liikenne-esteet ja liikennemerkit asennettiin Peuranpolun länsiosaan eilen keskiviikkona puolen päivän aikaan. Peuranpolulla on Huoltotien risteyksen luona ajoneuvoille umpitien merkki.

Peuranpolun varteen koulurakennusten kohdalle on rakenteilla alue koulukyytikuljetuksia ja -huoltoliikennettä varten. Lisäksi eteläpuolella Peuranpolkua koulujen kohdalle on tehty runsaasti pysäköintialuetta erityisesti koulun henkilökunnan autoille.

Peuranpolun länsipään uudet liikennesuunnitelmat olivat esillä julkisuudessa jo tammikuussa 2017.

Kuhmon kaupungin kunnallistekninen rakennusmestari Tero Uhlbäck kertoi, että Peuranpolun Tuupalan museon puoleiseen päähän tulee maisemanäkymältään viihtyisät rakenteet, esimerkiksi isoja kukkalaatikoita tai jotain vastaavaa, joita tarvittaessa pystyy siirtämään ja väylää avaamaan esimerkiksi uuden puukoulun isojen yleisötapahtumien aikana.

Peuranpolun länsipäätä käytti rekkaliikenne ja muukin liikenne ajamalla Hyryntien kiertoliittymästä kapeaa Tervatietä Tuupalan museon ohi ja mäen alta liikenne kääntyi usein Peuranpolulle sieltä Kainuuntien kiertoliittymään ja pääväylälle. Läpiajoliikennettä oli tällä reitillä molempiin suuntiin. Reitille ei osunut yksiäkään liikennevaloja.

Järjestelyt tulivat järjesteltäväksi uuden puukoulun rakentamispaikan myötä.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti