REFRRER:path /

Tuomas Kettunen jäi täpärästi varasijalle

Timo Kyllönen
Tuomas Kettunen kiitti kannattajiaan jo ennen ennakkoäänten tulosten ensimmäistä julkistamista. Vaalivalvojaiset pidetään Kaesan kahvilassa.

Timo Kyllönen Antero Komulainen

Kuhmolainen Tuomas Kettunen (kesk) jäi eduskuntavaaleissa täpärästi varasijalle kerättyään kotikunnastaan 1962 äänestäjän kannatuksen ja koko vaalipiiristä 4333 kokonaisäänimäärän.

– Se meni lähelle, mutta voittajia ollaan joka tapauksessa. Äänimäärä kasvoi neljän vuoden takaa, mutta varmaankin nyt meni perussuomalaisille meidänkin ääniä.

– Tehtiin hyvä ja näyttävä kampanja, ja olisin toivonut Oulusta enemmän ääniä, nyt jäi kahtensataan verrattuna edellisten vaalien 400 ääneen. Harmittaa kampanjaa tukeneiden puolesta, tosi moni on pettynyt tällä hetkellä Kainuussa, Kettunen sanoi Oulun vaalipiirin ääntenlaskun valmistuttua.

Kainuulaisten heikkoa menestystä ja istuvien edustajien putoamista Tuomas Kettunen luonnehti isoksi muutokseksi.

– Kainuulaiset haluavat, että heidän asioitaan viedään eteenpäin. He kokevat, että nyt kainuulaista edunvalvontaa ei ole tehty tarpeeksi. Vaaditaan vahvempaa köyhien asian esillä pitämistä, sivistyksen asiaa. Niitä on pakko nostaa seuraavalla vaalikaudella.

Kettunen kertoi kuulleensa äänestyskentällä toistuvasti toivomuksen vahvemmasta aluepolitiikasta.

– Ihmiset tietävät, että meillä on täällä mahdolisuuksia. He haluavat, että täältä menee sana eduskuntaan eikä toisinpäin.

Tuomas Kettunen kertoi vaalivalvojaisissaan, että takana on viiden kuukauden vaalityö. Hän sanoi, että pitkän kentällä kiertämisen aikana ihmiset toivat voimakkaasti esille huolen aluepolitiikasta. Hänen mukaansa ihmisiä puhuttaa se, miten Kainuu menestyy tulevaisuudessa.

– Miten alupoliittiset ratkaisut vaikuttavat Kainuuseen, mitä ratkaisuja löydetään työvoimapulaan, kuinka poliittisin päätöksen tullaan vaikuttamaan siihen, että työvoimaa siirtyy kasvukeskuksista maakuntiin ja maakuntaan nimeltä Kainuu.

Kettusen mukaan kentältä nousi esiin myös ilmastokysymys, sote, omaishoito, kotisairaanhoidon ja eläkkeensaajien asiat.

– Kysyttiin sitä, pitäisikö takuueläkkeeseen saada se satasen korotus. Alle tuhannen euron eläkkeisiin pitää saada korotus, siitä pitää uskaltaa puhua myös vaalien jälkeen.

Tuomas Kettunen oli vaikuttunut hänen taakseen asettuneiden kuhmolaisten määrästä, sillä hän keräsi kotikunnastaan 43 prosenttia annetuista äänistä.

– Kuhmo luotti omaan mieheen. Tämä on iso luottamuksenosoitus, Kettunen arvioi Kuhmon ääntenlaskennan valmistuttua.

Perussuomalaisten kuhmolainen puoluevaltuuston jäsen Antti Komulainen piti puolueen valtakunnallista vaalitulosta vuoden 2017 jakautuminen huomioiden erittäin hyvänä. Hän toimi tavallaan Olli Immosen vaalipäällikkönä Kainuun alueella. Hän oli iloinen myös siitä, että oululaisen Olli Immosen henkilökohtainen äänimäärä oli toiseksi suurin Kuhmossa.

Vasemmistoliiton kuhmolainen ehdokas Kirsi Virtanen oli erityisen iloinen puolueensa kainuulaisen ehdokkaan Merja Kyllösen läpimenosta. Virtanen muistutti, että Merja Kyllönen on ollut hyvä myös europarlamentissa.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti