REFRRER:path /

Tytti Määttä on Kuhmon uusi kaupunginjohtaja

Kuhmon kaupunginvaltuusto valitsi Tytti Määtän Kuhmon johtoon lähes yksimielisesti.

Tytti Määttä
Tytti Määttä on Kuhmon uusi kaupunginjohtaja. Valtuusto päätti valinnasta tiistaina.

Timo Kyllönen

Kuhmon uusi kaupunginjohtaja on Tytti Määttä. Kaupunginvaltuusto sai tiistaisessa kokouksessaan eteensä kaupunginhallituksen pohjaesityksen Tytti Määtän valinnasta. Pitkähkön keskustelun aikana Kari Nikulainen (sdp) esitti Juhana Juntusta ja Jaakko Mikkola (kd) Pasi Loukasmäkeä.

Suljetussa lippuäänestyksessä Määtän kannalle asettui 33 valtuutettua. Juntunen sai yhden äänen, samoin Loukasmäki.

Käytetyissä puheenvuoroissa Määtän valintaa kannattivat Perussuomalaisten, Keskustan, Vasemmiston, Vihreiden ja Kokoomuksen valtuustoryhmät.

Heti valtuuston kokouksen jälkeen puhelimella tavoitettu Tytti Määttä oli iloinen valinnastaan ja ennen kaikkea äänestystuloksesta.

– Nykypäivän kuntaelämässä on aika harvinaista, että saa noin laajan luottamuksen taustalle ja se tuntuu äärimmäisen hyvältä. Se on työn aloittamisen kannalta äärimmäisen hyvä asia.

Tytti Määtällä on neljän kuukauden irtisanoutumisaika Vaalan kunnanjohtajan tehtävästä, mutta hänen mukaansa siitä on mahdollista poiketa kunnanhallituksen päätöksellä.

– Varmaankin tässä tilanteessa lähden hakemaan kunnanhallituksen päätöstä että voisin aloittaa Kuhmossa vuoden alusta kuten olen ilmoittanut haastattelussakin.

Hän kertoo suhtautuvansa tuoreeseen uutiseen innostunein ja odottavin mielin. Edessä on ensin käytännön kysymyksiä, kuten perheen kanssa muutto Kuhmoon sekä nykyisten, käynnissä olevien tehtävien hoitaminen loppuun.

– Samalla tiedän tietenkin senkin, että Kuhmossa on paljon töitä tehtävänä. Minä olen tämmöinen realisti ja toiminut kuntalalla jo pitkään, Määttä sanoo.

Hän korostaa, että vaikka vastaavassa tilanteessa olisi mahdollisuus hakea virkavapautta nykyisestä virasta, hän ei tule toimimaan näin.

– Vaalan kunnan kannalta on parasta näin, että heidän ei tarvitse valita sijaista, Määttä perustelee.

Vaalan kunnanjohtajana Tytti Määttä on profiloitunut aktiivisena sosiaalisen median käyttäjänä.

– Toivon, että mahdollisimman moni kuhmolainen rupeasi seuraaman minua somessa, sillä se on minulle yksi tärkeä tapa viestiä.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Tuomas Kettunen (kesk) on kokouksen jälkeen tyytyväinen mies.

– Historiallinen päätös, kaupunginvaltuuston puheenjohtajana ei voi olla kuin tyytyväinen. Valitsimme hyvän johtajan, ja toivotan hänet lämpimästi tervetulleeksi Kuhmoon, Kettunen sanoo.

Myös hän kiinnittää huomion äänestystulokseen ja sanoo, että se antaa hyvän pohjan uudelle kaupunginjohtajalle.

– Äänestystulos on hyvä tietää ja muistaa.

Historiallista kokousta seurasi valtuustosalin lehterillinen yleisöä.

– Oli ilo huomata, että lehteri oli täynnä ihmisiä. Historiallinen päätös pistää väen liikenteeseen, kiitteli Kettunen.

Kettunen kertoo, että kaupunginjohtaja Eila Valtanen jää työstä pois loka–marraskuun vaihteessa. Hallintojohtaja Juhana Juntunen on vs. kaupunginjohtajana vuoden loppuun saakka.

Marja-Stiina Suihko muistutti äänestystä edeltäneen keskustelun aikana, että pohjaesityksen mukaisesti päättäessään valtuusto on valitsemassa kaupunginjohtajaksi rohkean ja uudistushaluisen naisen laajoine yhteistyöverkostoineen.

– Varmasti kun tulee turbulenssia, on tärkeää että hänellä on meidän kaikkien tuki takanamme. Varmasti aina kun koskessa on voimaa, akanvirtakin on vahva, Suihko muistutti.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti