REFRRER:path /

Veronpalautukset ja mätkyt tulevat maksuun jo elokuussa 2019

Antero Komulainen

Veronpalautusten ja mätkyjen maksuajankohdalla saattaa olla vaikutusta kesäloma-ajan rahankäyttöön. Henkilöasiakkaiden tuloverotus päättyy jatkossa aiemmin kuin ennen ja ensimmäinen kerran uusi maksuaikataulu on käytössä tänä vuonna.

Verohallinnon viestintä kertoi paikallislehti Kuhmolaiselle, että henkilöverotuksen veronpalautukset maksetaan tänä vuonna 6. päivänä elokuuta 2019. Jos henkilöverotuksessa maksettavaksi tulee jäännösveroa, niin suurimmalla osalla henkilöasiakkaista jäännösveron ensimmäisen erän eräpäivä on 1.8.2019. Jos jäännösvero on yli 170 euroa, se jaetaan kahteen erään. Toisen erän eräpäivä on tällöin 1.10.2019.

Kiinteistöjen omistajilla kiinteistöveron ensimmäisen erän eräpäivä on 3.9.2019 ja toisen erän eräpäivä 15.10.2019. Jos vero on suurempi kuin 170 euroa, se maksetaan kahdessa erässä.

Verohallinto raotti uutta henkilöverotuksen maksuaikataulua kiinteistöverotukseen liittyvän tiedotteensa yhteydessä. Se muistutti, että jos verovelvollisella on maksettavana sekä jäännösveroa että kiinteistöveroa, niin maksajalla voi siis olla monta eräpäivää lyhyellä aikavälillä.

Jätä kommentti