REFRRER:path /
Pertti Granqvist/Arkisto
Juhlakonsertissa esiintyvä kuoro harjoittelemassa joulukuun 3. pävänä. Kuorossa on 100 laulajaa.

Juhlakonserttiin odotetaan väkeä – kannattaa olla liikkeellä ajoissa

Pertti Granqvist

Marjatta Kurvinen

Uudenvuoden aattona odotetaan Sotkamon kirkon pysäköintipaikan täyttyvän ilmaiskonsertin yleisön autoista.

Silloin kirkossa järjestetään Laulusarja Kainuulle 100-vuotiaassa itsenäisessä Suomessa -konsertti, joka on samalla Kainuun avajaistapahtuma 100-vuotiaan Suomen juhlavuoden viettoon.

Sotkamon kirkon pysäköintipaikan odotetaan täyttyvän konserttiyleisön autoista. Lisäksi on käytössä kaksi varapaikkaa.

Varalla on läjitysalue Ristijärventien varressa noin 350 metrin päässä kirkon pysäköintipaikalta. Jonkin verran lähempänä on Sopalanpellolle aurattu alue Kuhmon tien varressa.

Molemmille varapaikoille on opastus. Jos ja kun kirkon pysäköintipaikka täyttyy, suljetaan risteys puomeilla. Seurakuntatalon pihalle ei päästetä yleisön autoja ollenkaan.

Ristijärventien varteen autoja ei saa pysäköidä.

Järjestäjät kehottavatkin yleisöä lähtemään konserttiin hyvissä ajoin ja varautumaan siihen, että joutuu vähän matkaa kävelemään kirkkoon.

Aikaa kannattaa varata siksikin, että ennen konserttia kello 17.30 lähtien on ilmainen kahvitarjoilu Sotkamon seurakuntatalolla. Itse konsertti alkaa kello 19 Sotkamon kirkossa.

Konsertti on ilmainen, mutta siellä kerätään kolehti. Puolet sen tuotosta menee laulusarjan kulujen kattamiseen, mutta toinen puolisko on tarkoitus ojentaa Kainuun sotaorvoille.

Konsertti on koottu kanttori Risto Vähäsarjan säveltämistä lauluista, joiden tekstit ovat kainuulaislähtöisiltä tai Kainuuta ja kainuulaisia teoksissaan kuvanneilta runoilijoilta Eino Leinosta ja Ilmari Kiannosta Vexi Salmeen.

Teoksessa on vahvasti esillä Kainuun karu ja kaunis luonto sekä kainuulainen ihminen.

Konsertissa on mukana Kainuusta koottu noin 100 laulajan juhlakuoro, lapsikuoro, naiskuoro, solisteja, duettoja, kvartetteja sekä soitinyhtye ja urut. Mukana on esiintyjiä myös Kuhmosta.

Illan juontaa Seppo Kämäräinen.

Juhlakuoroa johtaa Harri Komulainen, lapsi- ja naiskuoroja Satu Aho. Laulusarjan jälkeen kuorot laulavat vielä Sibeliuksen Finlandian ja yhdessä yleisön kanssa Nälkämaan laulun.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti