REFRRER:path /

Kamarimusiikki

Kuhmon Kamarimusiikki-aihesivuille on koottu Kuhmolaisen kamarimusiikkiuutisointi.

« »

Kuhmon Kamarimusiikissa 35500 konserttikäyntiä

Kuhmon Kamarimusiikki päättyy lauantai-iltana yöhön saakka kestävään J.S. Bachin Matteus-passioon. Kuva perjantain harjoituksista.
Tänään lauantaina päättyvän Kuhmon Kamarimusiikin kävijämäärä on pysynyt edellisvuosien tasolla. Yhteensä konserttikäyntejä oli kahden viikon aikana noin 35 500. Laskua edellisvuoteen oli 1 500. Euromääräisesti lipputuloissa Kuhmon Musiikkiyhdistys pääsi hieman viime vuotta korkeampiin lukuihin. Konsertteja oli tänä kesänä 73 ja niistä 10 oli loppuunmyytyjä.

Kuhmon Kamarimusiikissa esiintyi tänä vuonna yli 200 taiteilijaa. Teemoina olivat seitsemän taidetta ja seitsemän kaupunkia. Kamarimusiikin lisäksi juhlilla esitettiin myös suurteoksia. Festivaali alkoi Bachin Markus-passiolla, ja se huipentuu lauantai-iltana kuultavaan Matteus-passion esitykseen.

Taiteellinen johtaja Vladimir Mendelssohn arvioi festivaalin sisällön onnistuneen hyvin.

– Kollegani tekivät 150-prosenttista työtä. Oletan että myös yleisö piti kuulemastaan, siltä ainakin näytti kun katsoin konserteissa ympärilleni, totesi Mendelssohn

Ensi kesän festivaalin keskeisen teema on aika. Rahan merkitystä korostavaa sanontaa ”aika on rahaa” mukaillen festivaalin tunnuksena on ”aika on musiikkia”.

Konserteissa esille nousevia ajan yksikköjä ovat vuosisadat, vuodenajat, kuukaudet, vuorokaudenajat ja pienemmätkin yksiköt. Tarkempia yksityiskohtia Mendelssohn ei vielä paljastanut.

Kuhmon Kamarimusiikki järjestetään ensi kesänä 12.7. – 25.7. 2015.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »