REFRRER:path /

Musiikkikurssien mestarikursseilla ennätysmäärä osallistujia

Kuhmon musiikkikurssien opiskelijoista peräti 24 osallistuu tänä kesänä mestarikursseille

Kuhmolainen

Kuhmon musiikkikurssien opiskelijoista peräti 24 osallistuu tänä kesänä mestarikursseille, joilla opetusta annetaan yhtyesoiton lisäksi pianon, viulun, sellon ja oboen soitossa.

Mestarikurssit tarjoavat yleisölle mahdollisuuden tutustua taiteellisen tulkinnan syntyprosesseihin ja löytää tutuista teoksista uusia yksityiskohtia ja näkökulmia. Taiteilijat antavat vahvan kokemuksensa tulevan muusikkopolven käyttöön.

Kurssilaiset näyttävät osaamistaan kahdeksassa oppilaskonsertissa. Konstantin Boginon johtaman kamarimusiikkityöpajan tuloksia kuullaan keskiviikkona 19.7. Ohjelmassa kuullaan Johannes Brahmsin ja Antonin Dvořákin sävellyksiä. Työpajaan osallistuu viisi kurssilaista.

Musiikkikurssit käynnistyivät keskiviikkona 12.7. ja jatkuvat perjantaihin 21.7. saakka. Osallistujat ovat nuoria aktiiviharrastajia ja ammattiopiskelijoita. Opettajina toimivat pääasiallisesti festivaalitaiteilijat. Kursseilla opiskellaan yksityis- ja yhtyetunneilla sekä työpajoissa, joissa oppilaat valmistavat teoksia soittaen yhdessä opettajansa kanssa.

Musiikkikurssilaisia on tänä kesänä 93. Kurssien taiteellinen taso on tänäkin vuonna korkea. Suomalaisia kurssilla on 63, joista kuhmolaisia 7. Ulkomaisten kurssilaisten määrä lisääntyi huomattavasti viime vuotisesta ja on tänä kesänä 30. Kurssilaisten jakauma maittain on seuraava: Japani 7, Belgia 5, Englanti ja Venäjä 3, USA, Sveitsi, Norja ja Australia 2 sekä Etelä-Afrikka, Taiwan, Saksa ja Ranska 1.

Kuhmon musiikkikurssit ovat saaneet tukijoita, jotka ovat myöntäneet stipendin Kuhmon musiikkikurssilaisille. Metsähallituksen stipendin sai huilisti HyeRyung Lim ja Kaisanet Oy:n stipendin pianisti Alicia Ibañez-Resjan. Oleg Kaganin muistorahaston stipendin saivat Evan Sanchez ja Laurens Weinhold.

Erityisen lahjakkaalle ja ansioituneelle instrumentalistille tai yhtyeelle jaetaan musiikkikurssien lopussa Oleg Kagan -muistorahaston 1000 euron stipendi.

Kuhmon musiikkikurssien oppilaskonsertit alkavat perjantaina 14.7. Kontion koululla. Konserttiajankohdat ovat:

pe 14.7. klo 12.30, la 15.7. klo 13.45, su 16.7. klo 10.00, ma 17.7. klo 13.30, ti 18.7. klo 10.00 ja 12.30, ke 19.7. klo 22.45 ja to 20.7. klo 13.15

Kuhmon musiikkikursseja tukevat avustuksin Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Kuhmon kaupunki.

Mestarikurssien ohjelmisto kurssilaisille ja tarkemmat opetusajat löytyvät opetusluokkien ovessa olevista aikatauluista, Kuhmo-talon ja Lipputoimiston ilmoitustaululta sekä Kamarimusiikkikeskuksen Amati -kahvilasta.

Käynnissä tai tulossa olevat, yleisölle avoimet, pääsymaksuttomat mestarikurssit ovat:

Hagai Shaham, viulu 10. −18.7., Kontion koulu, matala rakennus, luokka 3

Martti Rousi, sello 11. −15.7., Kontion koulu, korkea rakennus, luokka 223

Paavali Jumppanen, piano ja kamarimusiikki 9.-16.7., Paloasema

Konstantin Bogino, piano 14.−21.7., Kontion koulu, matala rakennus, luokka 7

Nicholas Daniel, oboe, 15.−16.7., Kuhmo-talo, Pajakka-sali

Jätä kommentti