REFRRER:path /
Gunnel Persson
Grönlannin inuiittien kulttuurilähettiläs, rumpulaulaja Hivshu esiintyy jälleen Sommelossa.

Sommelossa tavallista runsaampi ohjelma ja festivaali laajenee viisipäiväiseksi Suomessa

Sommelon ohjelma on tänä vuonna tavallista runsaampi, sillä konserttien ja tapahtumien lukumäärää on nostettu yli 40 tilaisuudeksi.

Musiikkifestivaalin toteutus Suomen puolella on laajentunut viisipäiväiseksi, minkä lisäksi tulee Vienan Karjalan osuus.

Järjestäjät tiedottavat ohjelmiston tason myös olevan poikkeuksellisen korkean ja edustavan koko Sommelon parhaita puolia. Mukana on suomalaista runolaulua ja kanteletta, mutta myös pohjoisten laulukulttuurien monipuolista esittelemistä ja oman aikamme kansanmusiikkia.

Eräänlaisena ennakkokonserttina kuullaan ”kantelemaailman sensaation”, Ida Elinan konsertti Hotelli Kalevalassa.

Erilaisia konsertteja kuullaan Kuhmon torilla, Kuhmo-talolla, Tuupalan puukoululla ja Juminkeossa.

Klubikonsertteja on luvassa Kaesan Kotileipomon kahvilassa.

Käyvätpä Sommelon muusikot piipahtamassa myös Kuhmon kesäriehan lavalla jäähallissa.

Sommelon esiintyjäkaartissa ovat muun muassa maailmankuulu Värttinä-yhtye, runolaulun keskeiset ammattilaiset Suomesta ja myös Virosta, saamelaismusiikin kansainvälisesti tunnetut yhtyeet, Solju ja Vassvik, sekä pohjoismaisuutta edustava Mirja Palo ja Grönlannin inuiittien kulttuurilähettiläs, rumpulaulaja Hivshu.

Sommelossa esiintyy yhtyeineen myös Litku Klemetti, Kuhmon Keiketys, joka kansainvälisine vieraineen juhlii 30-vuotistaivaltaan. Myös Kainuun pelimanniyhtyeiden lipunkantaja, ja Ressan Lassin perintöä eteenpäin vievä Paltamon pelimannit on mukana

Heidän lisäkseen on useita kansanmusiikin taiteilijoita ja yhtyeitä.

Sommelossa on myös koulutusta. Näppärikurssi sopii kaikenikäisille ja tasoisille soittajille, kantelekursseja on lapsille ja kansainvälinen kantelekurssi pitemmälle edenneille.

Koulutustarjontaan sisältyy myös runolaulukurssi ja kansantanssikurssi. Kursseille ilmoittautuminen tapahtuu Sommelon verkkosivulla.

Sommelo tekee myös kulttuurimatkan Vienan Karjalan runokyliin. Konsertteja on Jyskyjärvellä, Haikolassa ja Uhtualla.

Sommelon koko ohjelma, kurssiesittelyt ja ilmoittautumisohjeet löytyvät täältä!

Jätä kommentti