REFRRER:path /

Kylät

Sotkamo on tunnettu elävistä kylistään. Aihesivustolla kerrotaan, mitä kylillä touhutaan.

« »
Marita Kaipainen
Sotkamon Paakissa oli 800 jäälyhtyä noin kilometrin mittaisella matkalla Kontiomäentien varressa sekä kyläläisten pihateillä. Jäädytystyö kesti kolme päivää.

Jäälyhtytiellä ihastelijoita ruuhkaksi – katso kuvat!

Tiina Suutari

Paakin perinteinen jäälyhtytie Sotkamossa keräsi ennätysmäärän ihastelijoita joulupäivän iltana ja tapaninpäivän vastaisena yönä.

– Ihan ruuhka oli jossain vaiheessa. Mukava oli huomata, että ihmiset tulivat katsomaan, paakkilainen Marita Kaipainen kiittelee.

Hän kertoo, että paikalle tulleet sekä ajelivat lyhtyjen loisteessa että pysäköivät autonsa ja nauttivat tunnelmasta kävellen.

Jäälyhtyjä oli yhteensä 800 noin kilometrin mittaisella matkalla Kontiomäentien varressa sekä kyläläisten pihateillä. Lyhtyjen teosta vastasivat kolmen talon asukkaat, vajaa 10 henkeä. Jäädytysurakka alkoi vasta kolme päivää ennen h-hetkeä, sillä pakkasjoulu varmistui myöhään.

Paakin jäälyhtytie on vuonna 1993 alkanut perinne, joka alkoi muutamasta pihatielle laitetusta lyhdystä. Niistä tapa levisi naapuruston yhteiseksi jouluntuojaksi.

Eikö urakka tunnu työläältä?

– Aina sitä silloin tällöin miettii, kun kahdelta aamuyöstä heräilee porailemaan, että onko tässä mitään järkeä. Mutta sitten kun niitä yhdessä laitoimme, niin kaikki tuntui puhuvan, että tästä se joulumieli syntyy, Kaipainen sanoo.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti


Lue lisää aiheesta

« »