REFRRER:path /

Huovishuone avattiin yleisölle

Päivi Eskelinen
Esko Huovinen istahti isänsä paikalle kirjoituskoneen ääreen Huovishuoneen avajaisissa tiistaina.

Päivi Eskelinen

Veikko Huovisen työhuoneen tavaroilla sisustettu Huovishuone avattiin tiistaina yleisölle. Itseoikeutettuna avajaisvieraana oli kirjailijan poika Esko Huovinen, joka on myös Veikko Huovinen -seuran johtokunnan jäsen.

– Tämä on hyvin toteutettu ja toistaa isän työhuoneen sisustusta ja tunnelmaa. Myös sijainti on loistava, onhan maisema lähes sama kuin kotipihallakin, Esko Huovinen kiitteli musiikkiopiston tiloihin sijoitettua pikku museota.

Kirjat on ryhmitelty samaan tapaan kuin Veikko Huovinenkin ne oli hyllyihinsä asetellut. Kirjoituspöydän takana olevassa hyllyssä on Huovisen oma tuotanto, eräkirjat, sotakirjat ja muu oheislukemisto on lajiteltu sisällön mukaan.

– Tietokonetta isä ei hyväksynyt. Sähkökirjoituskonekaan ei ensin ollut kelvata, mutta hyväksi hän sen sitten havaitsi, Esko Huovinen muisteli pöydällä olevaa konetta katsellessaan.

Pöydällä on myös vanha lankapuhelin.

– Oli isällä kännykkä, joka oli matkoilla mukana, mutta vähän hän sitä käytti.

Esko Huovinen muisteli lukeneensa ensimmäisen Huoviskirjansa alle 10-vuotiaana.

– Taisi olla Havukka-ahon ajattelija. Lyhyempiä juttuja luin myös melko nuorena. Kaikki isän kirjoittamat kirjat olen lukenut jotkut useampaan kertaan, hän totesi.

Varsinkin päiväkirjat ja muistelmat ovat mieluista luettavaa, kerrotaanhan niissä perheen omasta historiasta.

– Niissä on sellaisia juttuja, joita en itse muistaisi. Niihin on mukava palata.

Esko Huovinen toivoo, että Huovishuone olisi kävijöille mieluisa kohde. Tarkoituksena on, että kirjailijasta kertova näyttely uusiutuu vuosittain. Läheskään kaikki tallessa oleva materiaali ei mahdu kerralla alkuperäistä työhuonetta pienempään tilaan.

Huovishuone avoinna 24.6. – 1.8.2014ti – pe klo 12 – 18, la – su klo 12 – 15Muina aikoina sopimuksen mukaan. Yhteydenotot puhelimitse 045-1775145Huovishuone sijaitsee Niemelässä, Niemeläntie 1, sisäänkäynti takapihan puolelta.

Jätä kommentti