REFRRER:path /
Tarja Korhonen
Nelli Kononen, Aatu Lipponen ja Saara Asikainen enskarin iloisissa tunnelmissa.

Hyvän tuulen näytelmä lapsille ja aikuisille

Tarja Korhonen

ARVOSTELU

Teatteri Havukka: Eduard Uspenskin Fedja-setä, kissa ja koira. Sotkamon Työväentalo 22.3.2015. Ohjaus Teija Komulainen. Dramatisointi Kaija Siikala ja Teija Komulainen. Näyttelijät Aatu Lipponen, Nelli Kononen, Saara Asikainen, Aliisa Hourula, Saana Kurkinen, Mervi Mäkäräinen ja Lauri Leinonen. Lavastus ja valot Ville Komulainen ja työryhmä. Puvustus työryhmä.

Teija Komulainen kapaloi esikoisohjauksensa sujuvasti eteneväksi, monta naurunpyrskähdystä synnyttäväksi esitykseksi.

Teatteri Havukan kantakaartiin lukeutuvan, lastenhoitajana työskentelevän Komulaisen ensimmäiseksi työksi on luontevasti valikoitunut lastennäytelmä, venäläläisklassikko Fedja-setä, kissa ja koira.

Sotkamon Työväentalon varsin toimivaa näyttämötilaa hallitsee Ville Komulaisen puusta ansiokkaasti ”muuraama” uuni. Näytelmän tapahtumat sijoittuvat uunin hallitsemaan tupaan ja osin näyttömön edustalle sekä salin puolellekin.

Viime marraskuussa Teija Komulaisen ohjauksessa harjoittelun aloittanut viidestä lapsesta ja kahdesta aikuisesta koostuva ryhmä hallitsee vuorosanansa täydellisesti. Yhtään tippumista kuiskaajan varaan ei tapahdu. Myös näyttämölle tulot ovat sujuvia, ja valomies on pöytänsä takana valppaana. Hillitty puvustus jättää tilaa tarinalle.

Näytelmän tähtenä tuikkii kiistatta 12-vuotias Aatu Lipposen Fedja-eno. Lipponen nähtiin jo viime kesänä Oprissa. Musiikkiharrastuksen myötä tullut esiintymisvarmuus säkenöi luotettavasti.

Nelli Konosen selkeä ja kauniisti liikkuva kissa Matroskin ja hänen aisaparinsa, Saara Asikaisen luontevan metsähenkinen Musti-koira ottavat vuoroillaan oman tilansa haltuun.

Puhuvan ja kirjoittavan kissan ja koiran sekä vanhempiensa luota karanneen pienen pojan, Fedja-sedän, tupaan mahtuvat myös tarkasti työskentelevä Aliisa Hourula naakkana ja napakasti esiintyvä Saana Kurkinen postinkantaja Petrana.

Lasten ja nuorten vilpitöntä näyttämötyötä tukevat kahden aikuisen roolit. Havukan nuoren polven komedienne Mervi Mäkäräinen taipuu vaivattomasti lehmäksi ja jo parin kohtauksen päästä Fedja-sedän ristiriitaiseksi äidiksi. Viime talvena Ikiliikkujassa ensi kertaa näyttämöllä esiintynyt Lauri Leinonen ottaa isän roolin kompastelematta haltuun.

Työväentalolla, aivan Sotkamon sydämessä on varttumassa uutta teatterisukupolvea.

Heitä kannattaa tukea käymällä katsomassa hyvän tuulen näytelmä, joka sopii mainiosti sekä pienille että isoille.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti