REFRRER:path /

Nikolayn naiset eivät tunkeile

Näyttely: Sotkamon Kameraseura toi venäläistä valokuvataidetta Aatokseen

Tarja Korhonen
Gimeneyan syleily on yksi Nikolay Babiyn maalauksellisesta valokuvista.

Tarja Korhonen

Murmanskilaisen rekkakuskin ja harrastajakuvaajan Nikolay Babiyn 25 kanvaasikankaalle painettua valokuvaa tuovat Sotkamoon yhden näkemyksen naisesta.

Babiyn Aatoksen alakertaan ripustetussa Ei luopua rakkaistaan -valokuvanäyttelyssä esittäytyvät maalaukselliset, rehevät naiset.

– Nikolay Babiyn haluaa esitellä töissään tavallisen venäläisen naisen. Yleensä malleina käytetään hoikkia ihmisiä, mutta nyt pääosassa ovat pyöreämmät, Rubens-tyyliset naiset, kertoi Valtteri Mulkahainen Sotkamon Kameraseurasta.

Kullatuin kehyksin rajatut naistutkielmat ovat korkeatasoisia studiokuvia, jotka tuovat mieleen renesanssiajan maalaukset.

Alastomuus on esteettisesti miellyttävää, ja kuviin sisältyy jokin viesti tai tarina.

Näyttelyn toisena valokuvaajana on kansainvälisesti palkittu monzegorskilainen Alexander Pantyushin, jonka Soittoäänet -näyttely on esillä vanhan pappilan yläkerroksessa.

Imandran Fotoklubin puheenjohtaja Pantyushinin työ ovat olleet mukana valokuvanäyttelyissä 25 eri maassa.

Hänelle on myönnetty kansainvälinen AFIAP -tunnustus.

Molemmat taiteilijat ovat paikalla näyttelyn varsinaisissa avajaisissa 29. elokuuta.

Sotkamon Kameraseuran järjestämä valokuvanäyttely avataan huomenna 19. elokuuta ja se jatkuu Aatoksessa 14. syyskuuta saakka.

Myyntinäyttelyn aukioloajat ovat ti-pe kello 14-18 ja la-su kello 12-16. Maanantaisin Aatos on suljettu. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Pääosassa ovat Rubens-tyyliset naiset.

Jätä kommentti