REFRRER:path /

Matkailu

Sotkamo ja Vuokatti ovat tunnettuja ympärivuotisesta matkailustaan. Sotkamosta löytyvät muun muassa Katinkulta, Vuokatinrinteet, Vuokatin urheiluopisto ja Angry Birds -aktiviteettiliikuntapuisto. Matkailu-sivustolla on kootusti sotkamolaisia matkailu-uutisia.

« »
Jukka Keränen
Sotkamossa on Syke kuudennen kerran.

Syke palaa raskaille juurilleen

Ohjelmisto suunnattu aikuiseen makuun. Sykkeestä tulee yksipäiväinen.

Jukka Keränen

Kuudetta kertaa järjestettävä Sotkamon Syke -festivaali uudistuu tänä vuonna voimakkaasti. Tapahtuma on yksipäiväinen ja muuttaa Sokos Hotellin parkkipaikalta Vuokatinhovin rantamaisemaan. Uudistuksilla tavoitellaan aiempaa viihtyisämpää miljöötä ja tiheämpää tunnelmaa. Myös elokuu on uusi kuukausi.

Tapahtuma on nyt ensi kertaa suunnattu puhtaasti aikuiselle yleisöllä, sillä ikäraja tapahtumaan on 18. Yleisöä tapahtumaan mahtuu 2000 silmäparia.

Sotkamon Syke aloitti raskaampi kyläjuhla -teemalla vuonna 2011 ja nyt on edessä paluu juurille. Ohjelmisto koostuu sekoituksesta tuoreita uusia bändejä sekä kokeneita maan- ja maailmankiertäjiä, mutta yhteinen nimittäjä löytyy jostakin hard rockin ja eri metallityylilajien maastoista.

Kansainvälisesti menestyneiden suomalaisyhtyeiden aateliin kuuluva Amorphis on viimeksi vieraillut Sykkeessä vuonna 2013. Parhaillaan laajaa Keski-Euroopan kiertuettaan tahkoava yhtye tunnetaan suomalaista mytologiasta vaikutteita ammentavana progressiivista metallista.

Melodisuus ja vahvat riffit ovat kuitenkin aina kuuluneet Amorphiksen tyyliin. Viimeisin albumi Under The Red Cloud on vakuuttanut niin fanit kuin kriitikotkin.

Turisas on folk- ja viikinkimetallia soittava yhtye, joka on tunnettu myös viulun ja harmonikan käytöstä kansanmusiikille ominaisella tavalla. Yhtye on saavuttanut suosiota erityisesti Manner-Euroopassa ja on tullut tutuksi musiikkinsa lisäksi värikkäistä, soturihenkeä huokuvista esiintymisasuistaan ja rankasta show-meiningistään. Harvakseltaan Suomessa keikkaileva Turisas nähdään Sykkeen lavalla ensimmäistä kertaa.

Metallia ja konemusiikkia yhdistelevä yleisöä villitsee Turmion Kätilöt, jolle vierailu Sykkeessä on jo kolmas. Viimeisin albumi on Diskovibrator.

Kuumimpiin kotimaisiin hard-rocktulokkaisiin lukeutuva Shiraz Lane julkaisee debyyttipitkäsoittonsa, For Crying Out Loud, huhtikuun 15. päivänä ja esiintyy ensi kertaa Kainuussa Sotkamon Sykkeen päälavalla.

Shiraz Lane kiersi syksyllä 2015 ahkerasti Suomen klubeja Sykkeessä viime vuonna hurmaanneen Santa Cruzin seurassa. Nuorista muusikoista ja raivoisasta lavaenergiasta tunnettu yhtye on voittanut Hard Rock Rising 2014 – ja Wacken Metal Battle 2015 -kilpailut.

Ensimmäistä kertaa Sykkeeseen tulee myös Radiopuhelimet, joka kulkee täysin omia raskaita ja aggressiivisia mutta kuitenkin vahvarytmisesti groovaavia polkujaan.

Paikallisväriä elokuiseen lauantaihin tuovat päälavalla thrash-metal juurensa tunnustava Pit of Eternity sekä kakkoslavalla yleisöä villitsevät kainuulaista osaamista sisältävät cover-kokoonpanot Get Heavy sekä Maiden Invasion.

Jätä kommentti


Lue lisää aiheesta

« »

Mikä

Sotkamon Syke 2016

Musiikkitapahtuma Vuokatinhovin alueella la 13.8.2016 klo 14 - 01.30

Aikuisille suunnattu rock-/metalhenkinen täyden palvelun tapahtuma (K-18).

Järjestäjät Osuuskauppa Maakunta / Break Sokos Hotel Vuokatti

Esiintyjät: Amorphis, Turisas, Turmion Kätilöt, Radiopuhelimet, Shiraz Lane, Pit of Eternity, Get Heavy ja Maiden Invasion