REFRRER:path /

Kaivokset

Kaivokset-aihesivulle kootaan Sotkamo-lehden jutut kaivostoiminnasta Sotkamossa. Mitä kuuluu Talvivaaraan, Sotkamo Silverille tai Mondo Mineralsille, selviää Kaivokset-aihesivulta.

« »
Juha Neuvonen
Talvivaaran kuljetushihnoilla on ollut hiljaista.

Talvivaara vahvistaa esitutkinnan

Jukka Keränen

Helsingin poliisi on aloittanut pörssiyhtiö Talvivaara Oyj:tä koskevan tiedottamisrikosepäilyn esitutkinnan. Talvivaaran Kaivososakeyhtiö Oyj vahvistaa, että muutamia entisiä ja nykyisiä Talvivaaran hallituksen ja johdon jäseniä ollaan kuultu tai tullaan kuulemaan yhtiön tiedottamiskäytäntöjä koskevan esitutkinnan yhteydessä.

– Koska esitutkinta on aikaisessa vaiheessa, yhtiöllä ei tässä vaiheessa ole kattavaa käsitystä siitä, keitä tutkinnassa tullaan kuulemaan epäiltyinä tai mitkä olosuhteet ovat tutkinnan kohteena.

Tutkintapyynnön poliisille on tehnyt rahoitus- ja osakemarkkinoita valvova Finanssivalvonta. Sen mukaan Talvivaara ei ole kertonut viivytyksettä tuotantomäärien ja -ennusteiden supistumisesta vuosina 2011–2013.

Talvivaara uskoo, että käynnissä oleva esitutkinta osoittaa Yhtiön tiedottamiskäytäntöjen olevan kaikilta osin asianmukaisia ja korostaa, että sen tiedottamiskäytäntöjä on jo aiemmin käyty laajasti ja yksityiskohtaisesti läpi Finanssivalvonnan kanssa.

Arvopaperimarkkinoita koskevasta tiedottamisrikoksesta voidaan määrätä sakkoa tai enintään kaksi vuotta vankeutta.

Pörssiyhtiö Talvivaara on yrityssaneerauksessa. Velkojien on määrä antaa vastauksensa saneerauksen toteutumiseen ensi viikolla.

Asiasta kertoi ensin Helsingin Sanomat.

Tästä Hesarin juttuun!Edit 9.23. Lisätty Talvivaaran kommentti.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti


Lue lisää aiheesta

« »