REFRRER:path /

Kaivokset

Kaivokset-aihesivulle kootaan Sotkamo-lehden jutut kaivostoiminnasta Sotkamossa. Mitä kuuluu Talvivaaraan, Sotkamo Silverille tai Mondo Mineralsille, selviää Kaivokset-aihesivulta.

« »
Jonna Karjalainen
Lauri Ratia varoittaa ympäristöriskistä. Terrafame hakee oikeudelta uutta päätöstä vesien juoksuttamiseen.

HS: Terrafame saattaa kaatua, jos jätevettä ei saa juoksuttaa lupaa enemmän

Terrafamen kaivosyhtiö saattaa kaatua, jos kaivokselta ei saa juoksuttaa enemmän jätevesiä mitä nykyinen lupa sallii, kertoo Helsingin Sanomat keskiviikkona.

Talvivaaran kaivostoimintaa jatkava valtionyhtiö Terrafame on hakenut Vaasan hallinto-oikeudelta uutta päätöstä jätevesien poistosta. HS kertoo myös, että ilman pyörtävää päätöstä Terrafame ei pysty saamaan Talvivaaran vesiongelmaa hallintaan ja vedet uhkaavat levitä hallitsemattomasti ympäristöön. Se myös kaataisi kaivosyhtiön.

Terrafame lähetti asiaa koskevan kirjelmän hallinto-oikeudelle viime viikolla.

– Olemme esittäneet, että oikeuden välipäätös pitäisi harkita uudelleen ja olemme myös kiirehtineet lopullista päätöstä, sanoo Terrafamen hallituksen puheenjohtaja Lauri Ratia lehden haastattelussa.

Terrafame haluaisi jatkaa veden pumppausta pois kaivoksesta yhä Pohjois-Suomen alueviraston myöntämän ympäristöluvan mukaisesti.

Vaasan hallinto-oikeuden syyskuun alussa antama päätös leikkasi puhdistettujen vesien päästöoikeuksia käytännössä 30–50 prosenttia. Ne ovat yhtiölle riittämättömät. Ratia sanoo haastattelussa, että nykyisellä päätöksellä ympäristöriskit kasvavat merkittävästi.

Terrafame on ajamassa toimintaa ylös. Nuasjärveen valmistuneen purkuputken koekäytön on määrä alkaa lähipäivinä.

Hallitus antoi Terrafamelle loppukesällä kaksi vuotta aikaa pelastaa Talvivaaran kaivostoiminta.

Katso tästä HS-uutinen!

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti


Lue lisää aiheesta

« »