REFRRER:path /

Kaivokset

Kaivokset-aihesivulle kootaan Sotkamo-lehden jutut kaivostoiminnasta Sotkamossa. Mitä kuuluu Talvivaaraan, Sotkamo Silverille tai Mondo Mineralsille, selviää Kaivokset-aihesivulta.

« »
Susanna Kinnunen/Arkisto
Terrafame Oy on suomalainen kaivosyhtiö, joka tuottaa biokasaliuotusmenetelmällä ensisijassa nikkeliä ja sinkkiä Sotkamossa sijaitsevalla kaivoksellaan.

Joni Lukkaroinen Terrafamen toimitusjohtajaksi

Terrafame Oy:n hallitus on nimittänyt kaivosyhtiö Terrafamen toimitusjohtajaksi diplomi-insinööri Joni Lukkaroisen (50). Lukkaroinen aloittaa tehtävässään helmikuun puolivälissä.

Lukkaroisella on pitkä kokemus prosessiteollisuudesta kemian- ja metsäteollisuuden aloilta Suomessa ja ulkomailla. Hän on työskennellyt mm. itävaltalaisen Kronospan-konsernin kemianteollisuuden (Kronochem) johtajana, Metsäliiton Timber and Upgrades -divisioonan johtajana sekä Dynea Panelboard Nordicin toimitusjohtajana.

Viimeisimpänä ennen valintaansa Terrafame Oy:n toimitusjohtajaksi Lukkaroinen työskenteli muovialan yritys Extron Engineering Oy:n toimitusjohtajana ja osakkaana.

– Tartun erittäin motivoituneena tähän koko Suomen kannalta tärkeään hankkeeseen. Terrafame ei ole tyypillinen kaivos. Sen ympäristön kannalta kestävä ja taloudellisesti kannattava toiminta edellyttää poikkeuksellisen vahvaa tuotannollisten ja kemiallisten prosessien johtamista sekä kansainvälisten hyödykemarkkinoiden tuntemusta. Uskon, että kokemukseni näiltä alueilta on etu tehtävän hoitamisessa, Joni Lukkaroinen sanoo.

– Joni Lukkaroinen tuo Terrafameen vankkaa prosessiteollisuuden osaamista. Hänellä on vakuuttavat näytöt vaativien muutostilanteiden johtamisesta. Lukkaroinen täydentää osaamisellaan erinomaisesti Terrafamen johtoryhmää, jossa on jo vahvaa kansainvälistä kaivosalan ja metallurgian sekä hydrometallurgian kokemusta, kertoo Terrafame Oy:n hallituksen puheenjohtaja Lauri Ratia.

Lukkaroinen raportoi Terrafame Oy:n hallitukselle.

Terrafame Oy on suomalainen kaivosyhtiö, joka tuottaa biokasaliuotusmenetelmällä ensisijassa nikkeliä ja sinkkiä Sotkamossa sijaitsevalla kaivoksellaan. Terrafamen omistaa Suomen valtion kokonaan omistama Terrafame Group Oy.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti


Lue lisää aiheesta

« »