REFRRER:path /

Kaivokset

Kaivokset-aihesivulle kootaan Sotkamo-lehden jutut kaivostoiminnasta Sotkamossa. Mitä kuuluu Talvivaaraan, Sotkamo Silverille tai Mondo Mineralsille, selviää Kaivokset-aihesivulta.

« »
Yhteen hitsatut putket odottavat valmiina Jormasentien varressa.. Putkien takana on jo tehty tien alitus ja putkien upotus kohti 6-tietä.

Purkuputki: Nyt tuli lupa rakentaa

Antti Ylönen

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on Kainuun Sanomien saamien tietojen mukaan tehnyt myönteisen päätöksen Talvivaaran purkuputkesta Nuasjärveen.

Ympäristöneuvos Sami Koivula Pohjois-Suomen avista kuitenkin kertoi, että lupapäätös julkistetaan perjantaiaamuna. Hän halunnut kommentoida asiaa ennen sitä.

Myöskään Talvivaaran konkurssipesän julkisselvittäjä Jari Salminen ei halunnut kommentoida ennen asian tultua julkiseksi.

Koivula kertoi, että tieto päätöksestä lähetetään asianosaisille kirjeenä. Niitä on hänen mukaansa lähdössä avista torstaina noin 1 700.

Talvivaara Sotkamon konkurssipesä on hakenut Pohjois-Suomen avilta lupaa vajaan 19 kilometrin purkuputken rakentamiselle kaivosalueelta Nuasjärveen. Purkuputki on Talvivaaran konkurssipesän mukaan ainoa mahdollisuus saada kaivoksen vesitase kuntoon.

Kaivosalueella on lähes 10 miljoonaa kuutiota ylimääräistä, enemmän tai vähemmän likaantunutta vettä.

Talvivaaran mukaan purkuputken jatkorakentaminen edellyttää vielä lisää maakauppoja ns. viimeisellä neloslohkolta. Nyt putki on menossa kolmoslohkolla.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti


Lue lisää aiheesta

« »