REFRRER:path /
Putken toimintaa ei ole saatu vielä niin varmaksi, että varsinainen tuotantokäyttö olisi voitu aloittaa.

Purkuputki pätkii edelleen

Hannu Mustonen

Talvivaaran kaivoksen purkuputki on edelleen koekäyttövaiheessa. Putken toimintaa ei ole saatu vielä niin varmaksi, että varsinainen tuotantokäyttö olisi voitu aloittaa.

Alkuperäisistä suunnitelmista viivästynyt koekäyttö alkoi vihdoin viime kuun 25. päivä, jolloin putkessa virtasivat ensimmäiset puhdistetut jätevedet. Arvio oli, että hyvällä tahdilla koekäyttövaihe kestää 1–2 viikkoa ja heikommallakin tahdilla aikaa kuluu korkeintaan kuukauden verran.

Tämänhetkisen arvion mukaan tuotantokäyttö alkaa ensi viikolla, jos viikon aikana tehtävät testit sen sallivat. Jos putki ei ole vielä täydessä käyttökunnossa, koekäyttövaihe venyy edelleen.

Koekäytön aikana putkelle on tehty säätöjä ja laitevirityksiä. Myös osia ja laitteita on jouduttu vaihtamaan. Ekstrana aikataulua venyttää kuluvalle viikolle osunut syysloma.

Yllättävän pitkäksi venähtänyt koekäyttö ei ole kuitenkaan nostanut pintaan sellaisia dramaattisia ongelmia, jotka kyseenalaistaisivat purkuputken toimivuuden.

Kaivos ei ole vielä pystynyt nostamaan juoksutettavan veden määrää. Puhdistettua jätevettä virtaa edelleen noin 500 kuutiota tunnissa siten, että juoksutuksissa on päivittäisiä taukoja säätö-, viritys- ja asennustöiden vuoksi.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti