REFRRER:path /

Kaivokset

Kaivokset-aihesivulle kootaan Sotkamo-lehden jutut kaivostoiminnasta Sotkamossa. Mitä kuuluu Talvivaaraan, Sotkamo Silverille tai Mondo Mineralsille, selviää Kaivokset-aihesivulta.

« »
Teijo Määttänen/arkisto
Sotkamo Silverin kannattavuus- ja toteutettavuusselvitys päivitetään vielä tämän vuoden aikana vastaamaan saatuja testituloksia.

Sotkamo Silver sai lupaavia testituloksia

Sotkamo Silverin rikastamon syötteen laatua ja metallisisältöä on kyetty testeissä lisäämään huomattavasti.

Hopeakaivoksen matalapitoisten malminäytteiden hopea- ja metallipitoisuus kasvoivat noin 1,9-kertaisiksi ja normaalipitoisten malminäytteiden 1,43-kertaisiksi lähtöpitoisuuksiin verrattuna.

Yhtiön pörssitiedotteen mukaan esirikastuksen tuloksilla on merkittävä myönteinen vaikutus Hopeakaivos-projektin kannattavuuteen. Käyttökulut pienentyvät, koska raakkukiviä ei tarvitse hienontaa ja prosessoida. Yksi merkittävä tekijä on myös, että heikkolaatuiset malmit voidaan esirikastuksella jalostaa hyvälaatuisiksi. Tätä kokonaisuutta tullaan testaamaan tehdasmittakaavassa yhtiön TEKES-projektissa.

– Tämä on eriomainen mahdollisuus parantaa hopeapitoisuutta syötteessä, joka saadaan matalapitoisesta malmista ja mineraalivarannoista ja se on erittäin rohkaisevaa, kommentoi konserninjohtaja Timo Lindborg.

Lindborg arvioi, että keskimääräinen metallipitoisuus syötteessä lisääntyy 20–30 prosenttia kaivoksen toiminta-aikana.

– Odotan myös, että mahdolliset säästöt käyttökustannuksissa tulevat olemaan tärkeitä taloudellisen tuloksen kannalta, Lindborg toteaa.

Hopeakaivoksen malmin esirikastuskoe toteutettiin Outotec-Tomra XRT -esirikastusmenetelmällä.

Yhtiön pörssitiedotteen mukaan kannattavuus- ja toteutettavuusselvitys päivitetään vielä tämän vuoden aikana vastaamaan saatuja testituloksia.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti


Lue lisää aiheesta

« »