REFRRER:path /
Riistakamera.
Susi voi tallentua riistakameraan. Näin kävi Paakissa kaksi vuotta sitten lokakuussa. Kaikista susihavainnoista toivotaan tietoa petoyhdysmiehille.

Sudet seurantaan jo sulan maan aikana

Pertti Granqvist

Sotkamon riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaaja Jari Korhonen kertoi viikonvaihteen tapahtumien perusteella aiheesta keskustellun yhdistyksen vastaavien henkilöiden keskuudessa.

– Susitilanne on muuttunut Sotkamon alueella nopeasti vaikeaksi.

Jari Korhosen mukaan nyt on tärkeää saada muodostettua ja ylläpidettyä sulan maan aikainen tilannekuva susitilanteesta.

Tämä tarkoittaa kaikkien susihavaintojen ilmoittamista petoyhdyshenkilöille. Olipa sitten kyse jälkihavainnosta tai näköhavainnoista.

– Erityisen tärkeitä ovat tiedot susien pihoissa käynneistä tai läheltä piti -tilanteista metsästyksen yhteydessä.

Tilannekuva muodostetaan Tassu-järjestelmään.

– Sinne tallennetuista havainnoista petoyhdyshenkilöt pystyvät jakamaan tarkkaa aika- ja paikkatietoa kaikille tarvitsijoille. Tällä tavoin saadaan kattavampi käsitys susien sijainneista ja määrästä kuin jotain yksittäistä pantasuden paikkatietoa seurailemalla. Lumen tultua maahan tilanteen seuraamiseen muilla keinoin ovat paremmat edellytykset.

Jari Korhonen muistutti jokaisen voivan nyt osallistua arvokkaaseen riistanhoitotyöhön ilmoittamalla susihavaintonsa petoyhdyshenkilöille. Petoyhdyshenkilöiden yhteystiedot ovat kaikkien saatavilla osoitteessa riista.fi/yhteystietohaku, josta valitaan Sotkamon rhy:n petoyhdyshenkilöt.

Aiheesta on lähetetty tiedote kaikille metsästysseuroille, joiden sähköpostit ovat rhy:n tiedossa.

Laadukkaamman susitilannekuvan ylläpitämisen lisäksi hyvällä Tassu-havaintoaineistolla on merkitystä myös susikannan hoidossa.

———

Jätä kommentti