REFRRER:path /

Kaivokset

Kaivokset-aihesivulle kootaan Sotkamo-lehden jutut kaivostoiminnasta Sotkamossa. Mitä kuuluu Talvivaaraan, Sotkamo Silverille tai Mondo Mineralsille, selviää Kaivokset-aihesivulta.

« »
Pekka Lassila
Terrafamen työntekijöiden pääluottamusmies Jukka Vetola seurasi Talvivaarassa suoraa lähetystä tiedostustilaisuudesta Helsingistä.

Suuryhtiö Trafigura ja Sampo Terrafamen rahoittajiksi

Trafigura ostaa kaiken nikkelin ja 80 prosenttia sinkistä sitsemän vuoden ajan

Talvivaaran kaivoksen uudet osa-omistajat ovat kansainvälinen suuryhtiö Trafigura ja siihen kuuluva Galena Asset management sekä Sampo Oyj.

Trafigura sijoittaa kaivokseen 75 miljoonaa euroa.

Trafigura on lisäksi sitoutunut 75 miljoonan euron lainajärjestelyyn Terrafamen kanssa. Galena rahoittaa lainan.

Trafigura ostaa myös Terrafamen tuottaman nikkeli-kobolttisulfidin kokonaisuudessaan ja sinkkisulfidista 80 prosenttia seuraavan seitsemän vuoden ajan.

Lisäksi Terrafame Group on tehnyt Galenan kanssa vastaavin ehdoin 25 miljoonan euron oman pääoman ehtoisen lisäsijoituksen Terrafameen.

Terrafamen nyt saama kokonaisrahoitus on 250 miljoonaa euroa, jonka lasketaan riittävän kaivoksen ylösajoon siihen saakka, että kaivos alkaa tuottaa positiivista kassavirtaa.

Terrafamen toiminnan ylösajon loppuunsaattamiseen tarvittava rahoitustarve on Terrafamen mukaan 150−200 miljoonaa euroa.

Galena on tehnyt 75 miljoonan euron oman pääoman ehtoisen sijoituksen Terrafameen. Sijoituksen myötä Galenan omistusosuus Terrafamesta on 15,5 prosenttia.

Terrafame Groupin omistusosuus Terrafamesta on järjestelyn toteutushetkellä 84,2 prosenttia.

Emoyhtiö Terrafame Group on myös antanut Terrafamelle 50 miljoonan oman pääoman ehtoisen sijoitussitoumuksen, joka on käytettävissä vuoden 2018 loppuun saakka.

Sampo Oyj on sitoutunut 25 miljoonan euron lainajärjestelyyn vastaavin ehdoin kuin Trafigura.

Järjestelyssä Terrafamen arvostustaso ennen oman pääoman ehtoista rahoitusta on 381,8 miljoonaa euroa, mikä vastaa Terrafame Groupin Terrafameen tekemiä pääomituksia.

–Olemme erittäin tyytyväisiä Trafiguran, Galenan ja Sammon kanssa solmittuun järjestelyyn, joka turvaa Terrafamen toiminnan ylösajon loppuun saattamisen. Onnistunut rahoitusjärjestely osoittaa, että Terrafamella on kaikki edellytykset kannattavaan ja ympäristön kannalta kestävään liiketoimintaan, kertoo Terrafame Group Oy:n toimitusjohtaja Matti Hietanen.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti


Lue lisää aiheesta

« »