REFRRER:path /

Kaivokset

Kaivokset-aihesivulle kootaan Sotkamo-lehden jutut kaivostoiminnasta Sotkamossa. Mitä kuuluu Talvivaaraan, Sotkamo Silverille tai Mondo Mineralsille, selviää Kaivokset-aihesivulta.

« »

Terrafame vahvisti johtoryhmää, toimitusjohtaja vielä auki

Jukka Keränen

Kaivosyhtiö Terrafame on vahvistanut yhtiön johtoa nimittämällä operatiiviseen johtoryhmään uusia jäseniä.

Myös jäsenien vastuualueita on tarkennettu. Hallituksen puheenjohtaja DI, teollisuusneuvos Lauri Ratian mukaan Terrafamella on erittäin kokenut johtoryhmä.

Yhtiön mukaan toimitusjohtajan nimitysprosessi on edennyt syksyn aikana suunnitellusti. Terrafamen tavoitteena on kertoa uuden toimitusjohtajan nimityksestä lähiaikoina.

Johtoryhmässä ovat diplomi-insinöörit Harri Natunen (metallientuotannon tuotantojohtaja ja hallituksen puheenjohtajan Lauri Ratian varamies), Reijo Uusitalo (kaivostoiminnan johtaja), Janne Palosaari (kaupallinen johtaja), Pertti Pekkala (teknologiajohtaja),Jari Väisänen (kehitysjohtaja), kauppatieteiden maisteri Urpo Pirilä (väliaikainen talousjohtaja), filosofian maisteri Veli-Matti Hilla (kestävän kehityksen johtaja) ja teknikko Matti Rautiainen (kunnossapidon johtaja).

Kaivostoimintaa johtava Uusitalo on työskennellyt Outokumpu Oyj:ssä ja muissa kaivosyhtiöissä päällikkö- ja johtotehtävissä 1980-luvulta lähtien.

Palosaaren vastuualueeseen kuuluvat Terrafamen metallituotteiden myynti, hankinnat ja logistiikka. Palosaari siirtyi Terrafamelle Ruukki Construction Oy:stä, jossa hän työskenteli päällikkö- ja johtotehtävissä Suomessa ja ulkomailla. Aiemmin Palosaari on työskennellyt kaupallisissa tehtävissä Bolidenilla.

Hillan vastuualueeseen kuuluu Terrafamen ympäristö-, turvallisuus- ja laatujohtaminen. Hilla on työskennellyt Talvivaaran Kaivososakeyhtiö Oyj:n EHSQ-osastopäällikkönä ja toimii Terrafamen EHSQ-johtajana Talvivaaran Kaivososakeyhtiön ja Terrafamen välisen laite- ja henkilöstön palvelusopimuksen mukaisesti.

Rautiainen vastaa Terrafamen kaivoksen huolto- ja kunnossapitotoiminnasta. Rautiainen on työskennellyt Talvivaara Sotkamo Oy:n ja sen konkurssipesän palveluksessa vuodesta 2009, viimeksi kunnossapidon osastopäällikkönä. Aiemmin Rautiainen on työskennellyt 21 vuotta esimiestehtävissä UPM:llä.

Pekkalan vastuualueeseen kuuluu Terrafamen tuotannon kehitys- ja tutkimustoiminta. Pekkala on työskennellyt Talvivaaran Kaivososakeyhtiö Oyj:n teknologiajohtajana ja toimii Terrafamen teknologiajohtajana Talvivaaran Kaivososakeyhtiön ja Terrafamen välisen laite- ja henkilöstön palvelusopimuksen mukaisesti.

Väisäsen vastuualueeseen kuuluu yhtiön toiminnan strateginen kehittäminen ja kaivoksen ylösajoa varten perustetun projektitoimiston johtaminen lyhyen siirtymävaiheen jälkeen. Väisänen siirtyy Terrafamelle Sito Oy:stä. Aikasemmin hän on toiminut Northland Mines Oy:ssä, Pöyry Oyj:ssä ja Mondo Mineralsissa kehitys- ja johtotehtävissä.

Pirilä on työskennellyt 28 vuotta talous- ja yleishallinnon johtotehtävissä eri yhtiöissä ja on KHT-yhteisö RSM Finland Oy:n perustaja ja osakas.

– Johtoryhmään nimitettyjen henkilöiden osaaminen edustaa Terrafamen päätavoitteen, turvallisen ja tehokkaan tuotannon ylösajon mukaista parasta mahdollista asiantuntemusta. Olen erittäin tyytyväinen johtoryhmän kokoonpanoon, jonka tukena työskentelee lisäksi kaivosalan ulkopuolisia asiantuntijoita. Johtoryhmän jäsenet ovat erittäin sitoutuneita tehtäviinsä, ja jatkamme yhdessä tiivistä työskentelyä kaivoksen ylösajon onnistumiseksi, Ratia sanoo yhtiön tiedotteessa.

Ratian mukana tehtaan ylösajo on tähän mennessä sujunut suunnitellusti ja yhtiö on pysynyt asetetuissa tavoitteissa.

– Ylösajon turvallisen ja tehokkaan onnistumisen kannalta kriittistä on Vaasan hallinto-oikeuden ratkaisu Nuasjärven purkuputkiasiaan. Hallinto-oikeuden asettaman sulfaattirajan vuoksi emme valitettavasti ole toistaiseksi päässeet vähentämään vettä kaivosalueelta suunnitellusti.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »