REFRRER:path /

Uraaniluvan kansalaisadressin voi allekirjoittaa myös netissä

Sotkamo-lehti

Sotkamon Luonto ry kerää kansalaisadressia, jolla vaaditaan Sotkamon kunnanvaltuustolta neuvoa antavan kansanäänestyksen järjestämistä. Kansanäänestyksellä halutaan saattaa tietoon kuntalaisten mielipide siitä, millainen lausunto kunnanvaltuuston tulisi antaa uraanin tuotannosta kunnan alueella.

Adressin allekirjoittaminen ei tarkoita, että olisi uraanin tuotantoa vastaan tai sen puolesta. Adressilla vaaditaan, että kunnanvaltuusto kuulee kansanäänestyksen muodossa kuntalaisia, ennen kuin antaa lausuntonsa asiasta.

Sotkamon kunnanvaltuuston puheenjohtaja Anne Lukkarin mukaan tällaiset adressit kuuluvat demokratiaan, mutta mahdollisen kansanäänestyksen tulos ei kuitenkaan sido kunnanvaltuustoa. Kyse on neuvoa antavasta kansanäänestyksestä.

Kansanäänestys on järjestettävä, jos vähintään 4 prosenttia 15 vuotta täyttäneistä kunnassa kirjoilla olevista niin päättä. Sotkamossa se tarkoittaa noin 350 nimeä.

Uraanituotantolupaa käsitellään alustavan aikataulun mukaan Sotkamon kunnanvaltuustossa ja kunnanhallituksessa helmikuussa. Kansanäänestyksen järjestäminen voi muuttaa aikataulua.

Kansalaisadressi on ollut avoinna keskiviikkoaamusta alkaen Sotkamon kirjastossa, Nesteellä ja Leipomo-Konditoria Viljassa.

Allekirjoittaminen on mahdollista myös verkossa osoitteessa:

https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/4660

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti