REFRRER:path /

Pesäpallo

Sotkamon Jymy on kansallispelin pesäpallon hallitseva Suomen mestari. Jymy on lajin menestynein seura niin mitali- kuin maratontaulukossa.   Aihesivuille olemme koonneet tietopaketin kansallispelistä.

« »
Jukka Keränen
Jymyn tulevaisuuden tekijät ovat Niko Korhonen, Mikko Korhonen, Niilo Piiponniemi ja Mikko Kuosmanen. Niko ja Niilo jatkoivat pelisopimuksiaan.

Kuosmanen ottaa Jymyn viuhkan

Pesäpallon hallitsevan Suomen mestarin Sotkamon Jymyn ensi kauden pelinjohtajaksi yhden kauden sopimuksella siirtyy seuran urheilutoimenjohtaja Mikko Kuosmanen, joka toimi aiemmin Jymyn Superpesisjoukkueen pelinjohtajana kausina 2008–2013.

Kaksi viimeistä kautta joukkueen peräsimessä ollut Mikko Korhonen siirtyy niin ikään yhden vuoden sopimuksella seuran valmennuspäälliköksi, jonka vastuulla on A-poikien valmennus ja pelinjohto. Tämän lisäksi Korhonen koordinoi niin Suomensarjajoukkueen, A-poikien, B-poikien kuin C-poikienkin valmennuksen. Miesten Suomensarjajoukkue sekä A-pojat siirretään edustusjoukkueen toimintaa pyörittävän taustaorganisaatio SuperJymy Oy:n alaisuuteen.

Joukkueen kapteenina toiminut ja syksyllä kahdennentoista mestaruutensa voittanut Jani Komulainen jatkaa uraansa. Komulaisen kaudella 1997 alkunsa saanut ura jatkuu vuoden mittaisella sopimuksella.

Valmennusjärjestelyt ovat Mikko Kuosmasen mukaan osa suunnitelmaa, jossa seuran omia kasvatteja saadaan kasvatettua edustusjoukkueeseen lähivuosina.

– Kolmen vuoden sisällä joukkueemme tulee muuttumaan radikaalisti. Nyt meillä on organisaatiomme huippuvalmentaja kasvattamassa uusia pelaajia, jotta saamme omia kasvatteja nostettua edustusjoukkueeseen, kertoo Kuosmanen viitaten Mikko Korhosen pestiin.

– Minulle on erittäin tärkeää, että satsaamme omaan junioripolkuun voimakkaasti. Kun mietimme kokonaisuutta, niin tulimme siihen tulokseen, että tämä on paras paketti. Oma intohimoni valmentamiseen ei ole tietenkään myöskään kadonnut, Kuosmanen jatkaa.

Menestyksen kivijalkaa rakennetaan myös nykyisten nuorien pelaajien pitkäaikaisilla sopimuskiinnityksillä. Kahden vuoden jatkosopimukset syntyivät Onni Määtän ja Lauri Rönkön kanssa, joskin Rönkkö pelaa vuokralla Imatran Pallo-Veikoissa tulevan kesän. Pidempiä sopimuksia ovat tehneet myös finaaleissa yhdeksikköön noussut Topi Korhonen, sekä A-junioreissa lukkarin paikalla pelannut Riku Niemi. Heidän kolmevuotiset sopimuksensa ulottuvat syksyyn 2018 asti.

Pisimmälle ulottuvat jatkosopimukset ovat tällä hetkellä Niilo Piiponniemellä sekä Niko Korhosella. Kaksikolla oli vielä yksi sopimuskausi jäljellä, mutta molemmat ovat allekirjoittaneet jo tässä vaiheessa uudet kolmen vuoden mittaiset sopimukset, joten kärkimiesten kontrahdit jatkuvat aina syksyyn 2019 asti.

– Tämä on kaksikko, jonka ympärille uusi Jymy tulee rakentumaan. Rauhoitimme tilanteen ja teimme pitkät sopimukset jo ennen ensi vuotta, Kuosmanen sanoo.

– Jos miettii omaa tavoitetta valmentajana niin kyllä se tulee olemaan näiden kahden pelaajan sekä Markus Tuikan ja Topi Korhosen kasvattaminen ykköskorin pelaajiksi aivan lajin terävimmälle huipulle. Korhosen Mikko tuo nyt sitten seuraavaa aaltoa.

Sopimustilanne 14.10.

2016

Hartikainen Antti

Kohonen Toni

Komulainen Jani

Korhonen Niko J.

Korhonen Roope

Rautiainen Immo

Rautiainen Kosti

Sigvart Veli-Matti

Tuikka Markus

2017

Rönkkö Lauri (Vuokralla IPV:ssä kauden 2016)

Määttä Onni

2018

Korhonen Topi

Niemi Riku

2019

Piiponniemi Niilo

Korhonen Niko

Pelinjohtaja: Mikko Kuosmanen (2016), Valmennuspäällikkö: Mikko Korhonen (2016)

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti


Lue lisää aiheesta

« »