REFRRER:path /

Pesäpallo

Sotkamon Jymy on kansallispelin pesäpallon hallitseva Suomen mestari. Jymy on lajin menestynein seura niin mitali- kuin maratontaulukossa.   Aihesivuille olemme koonneet tietopaketin kansallispelistä.

« »
Juho Huusko
Juhlaottelun pelanneet joukkueet mahtuivat kamppailun jälkeen samaan yhteiskuvaan.

Letku-Weikot päättivät pelinsä Hiukassa

Pitkä taival: Joukkueen 30. vuotta kestänyt pesistaival päättyi, viimeisen rynnistyksen tehneiden pelaajien yhteiselo ei

Juho Huusko

Puitteet olivat kohdallaan, kun viimeisen kerran pesiskentälle rynnistäneet Letku-Weikot kohtasivat aurinkoisessa Hiukassa Sotkamon Jymyn 5-joukkueen.

Ilman tappioita koko historiansa ajan porskuttanut Jymy V oli lauantaina parempi jaksoin 2-0. Se ei kuitenkaan himmentänyt puolivakinaisen palohenkilöstön viimeistä taistelua.

Letku-Weikkojen taival on joukkueen kapteenina toimineen Esa Torvisen sanojen mukaan varsin ainutlaatuinen.

– Tarina on niin pitkä, ettei sitä voi kertoa yhden tai kahden päivän aikana. Voin kuitenkin sanoa, että matkamme on ollut tapahtumarikas. Totista hetkeä tai kahta samanlaista päivää ei ole ollut. Joukkueemme on pelannut varmasti yli tuhat ottelua, joten kyseessä on todella tiivis ja sitoutunut porukka. Tänäänkin alkuperäisistä pelaajista oli paikalla yhtä lukuunottamatta kaikki, kippari kertoi.

Joukkueen lukkarina pelanneen Unto Väisäsen mukaan historiaan mahtuu myös menestystä.

– Letku-Weikot on viimeisten vuosikymmenten aikana ainoa pesäpalloseura, joka on lähtenyt liikkeelle puolivakinaisen palokunnan toiminnasta. Joukkue on saavuttanut aikanaan Kainuun piirin puulaakimestaruuden, minkä lisäksi se on noussut piirinsarjaan ja menestynyt siellä. Haluan mainita, että joukkueemme priimusmoottorina toiminut Esa ideoi aikanaan palomiesten SM-turnauksen, jonka Sotkamon palokuntakin voitti viimeisinä vuosina, pesäpalloliiton kunniapuheenjohtaja Väisänen mainitsi.

Idea juhlaottelun pelaamisesta syntyi viime keväänä.

– Olin talven Thaimaassa. Sain siellä ajatuksen tämän juhlaottelun pelaamisesta, ja otin yhteyttä Untoon. Tapahtuman järjestely alkoi huhtikuussa. Saimme oman joukkueemme kasaan yhden viikon aikana, Torvinen valotti.

Pitkän matkan päätyttyä Letku-Weikkojen on aika istahtaa muistelemaan menneitä vuosia.

– Tällä hetkellä on vielä vaikea sisäistää, että pelit olivat nyt tässä. Joukkueemme taru on pelillisesti ohi, mutta porukan sidokset eivät muutu miksikään. Nyt alkavat kovat jälkipelit saunomisen ja uimisen merkeissä, tapahtuman priimusmoottori lupasi.

Lopuksi Torvinen halusi lähettää terveisiä pesäpalloilijoille ja koko yhteiskunnalle.

– Työpaikasta riippumatta kaikki on kiinni siitä, että porukka on tiivis. On tärkeää, että jokainen sisäistää yhteisen edun. Vihan, kateuden ja taikauskon voi heittää pois.

Joukkueemme taru on pelillisesti ohi, mutta porukan sidokset eivät muutu miksikään. Nyt alkavat kovat jälkipelit saunomisen ja uimisen merkeissä.

Esa Torvinen

Priimusmoottori

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti


Lue lisää aiheesta

« »

Päätösottelu

Letku-Weikot:

Esa Torvinen (kapteeni), Mauno Sirviö, Taisto Kaistola, Pasi Korhonen, Arto Väisänen, Unto Väisänen, Heikki Piirainen, Marko Kähkönen, Reima Korhonen, Jukka Korhonen ja Arto Määttä

Jymy V:

Vesa Tervo (kapteeni), Jouko Immonen, Ilkka Korhonen, Mika Sirviö, Mikko Närhi, Topi Korhonen, Lauri Jokela, Asko Piirainen, Juho Jokela, Kalle Kuosmanen, Ale Tschesmenski ja Reko Sirviö (pelinjohtaja)

Palkitut:
Letku-Weikot: Reima Korhonen (I) ja Jukka Korhonen (II)
Jymy V: Kalle Kuosmanen (I) ja Ale Tschesmenski (II)

Yleisöä: 232

Kenttäkuulutuksesta vastasi Jukka "Tsemppi" Kuusisto.