REFRRER:path /

Pesäpallo

Sotkamon Jymy on kansallispelin pesäpallon hallitseva Suomen mestari. Jymy on lajin menestynein seura niin mitali- kuin maratontaulukossa.   Aihesivuille olemme koonneet tietopaketin kansallispelistä.

« »

Täydet pistepotit kiertävät Jymyä

Jani Leinonen

Pesäpallo

Rakas kilpakumppani Kiteen Pallo oli tällä viikolla viheliäinen piikki Sotkamon Jymyn lihassa.

Jymy ei saanut täyttä pistepottia kummastakaan kohtaamisesta, sillä torstaina kotonaan pelannut KiPa jätti sotkamolaiset vain yhteen sarjapisteeseen.

Torstaina kotijoukkue rynni avausjakson voittoon neljännen vuoroparin loistosuorituksillaan. Toisen jakson Jymy sen sijaan aloitti terhakkaasti ja eteni helppoon jaksovoittoon, kun isäntien ulkopeli mureni pahanpäiväisesti.

Supervuoro kääntyi moninaisten vaiheiden jälkeen kiteeläisten eduksi, kun lyöjäjokeri Sami Joukainen pamautti kakkosluukusta läpi kahden juoksun arvoisesti.

Sotkamolaislähtöisen Mikko Huotarin johtama KiPa vei kuuman ja kolmituntiseksi venyneen kamppailun jaksoin 2-1 (6-3, 1-7, 2-1).

– Kaikki kunnia KiPalle, mutta eihän tämä tyydytä, summasi Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen kahden peräkkäisen kohtaamisen saldon.

– KiPalla peli pyöri hyvin. Pelikeli oli sellainen, että olisi voinut odottaa enemmänkin juoksuja. Mutta Joukaisen lyöntiinhän tämä kääntyi. Pojat eivät vissiin nähneet sitä lyöntiä, mutta ei silloin pitäisi rynnätä keskelle päin, ruoti neljä juoksua lyönyt lukkari Toni Kohonen.

Kolmen pisteet voitot tuntuvat tällä hetkellä kiertävän Jymyä: kone yskii usein jossain kohtaa peliä, vaikka rutiini lähes aina voiton tai irtopisteitä tuokin. Tällä kaudella keskimäärin vain joka kolmas ottelu on tuonut Jymylle täyden pistepotin.

– Vaihtotilanteissa olimme ulkopelissä huonoja. Tietty rutiini puuttuu, sitä pitää opetella. Tilanteen tekeminen oli liian helppoa, mutta kolmeen annettuun läpilyöntiinhän tämä ratkesi, pelinjohtaja Kuosmanen totesi.

Jymyn konkariosastossa koki muutoksia tiistaihin verrattuna, kun Roope Korhonen joutui jäämään sivuun sekä Kiteen-reissulta että Itä-Lännestä sairastumisen vuoksi.

Toiseen suuntaan sairastuvalta liikkui Antti Hartikainen, joka palasi kokoonpanoon jalkavamman jäljiltä jokerina. Taka- ja kotiutustilanteissa mailan varteen tarttunut onnistui lyömään yhden juoksun, mutta etenemässä hän ei juurikaan käynyt.

– Emme me Roopen poissaoloon tai Hartikaisen jokerina pelaamiseen hävitty. Turhaa selittelyä, kokoonpano on nyt tämä, Kuosmanen tuumasi.

– Hartikainen pääsi koko ajan paremmin peliin sisään, joten eiköhän hän heinäkuun puolessavälissä pääse ulkopeliinkin, pelinjohtaja arvioi.

Viimeisistä pudotuspelipaikoista kamppailevan kiteeläisjoukkueen ylivoimainen hahmo sekä sisällä että ulkona oli Sami Partanen.

Peli-iloa uhkuva kehäkettu teki paloja taatusti enemmän kuin kukaan muu ja ratkaisi avausjakson koppari Janne Hyvösen yli kunnarin ja kahden tavallisen juoksun arvoisesti pompanneella kumurallaan. Kärkilyöntejä Partanen merkkautti kaikkiaan 12 kappaletta.

– Partanen olisi pitänyt saada paremmin kiinni. Niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, hän tappelee tällä hetkellä sarjan parhaan pelaajan tittelistä, Kuosmanen hymähti.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »