REFRRER:path /

Pesäpallo

Sotkamon Jymy on kansallispelin pesäpallon hallitseva Suomen mestari. Jymy on lajin menestynein seura niin mitali- kuin maratontaulukossa.   Aihesivuille olemme koonneet tietopaketin kansallispelistä.

« »
Juho Huusko
Vuokatin Veto ei enää ensi kaudella juhli onnistumisiaan naisten Superpesiksessä.

Vuokatin Veto luopuu naisten Superpesiksestä

Pekka Pajala

Vuokatin Vedon pelit naisten Superpesiksessä ovat ainakin toistaiseksi ohi. Veto luopuu sarjapaikastaan taloudellisista syistä.

– Poliisitutkinnassa oleva talousepäselvyys sekä seuran pieni organisaatio ovat suurelta osin vaikuttaneet siihen, että tarpeeksi tukevaa taloudellista pohjaa naisten Superpesikseen seuraavalle kaudelle ei saada aikaiseksi, perustelee ratkaisua Vedon johtokunta.

Veto jatkaa toimintaansa naisten suomensarjajoukkueen sekä B-, C- ja D-tyttöjoukkueiden voimin, seuran johtokunnasta todetaan.

Vedon puheenjohtaja Mika Leinonen kertoo, että juniorijoukkueiden tulevaisuus vetäjien ja pelaajien osalta kartoitetaan pikaisesti.

– Mikäli ikäluokissa ei ole tarpeeksi pelaajia, selvitetään edellytykset laajemmalle seurojen väliselle yhteistyölle Kainuussa. Lähinnä kyseeseen tulee Kajaanin Pallokerho, Leinonen kertoo superpesiksen tiedotteessa.

Superpesiksen toimitusjohtaja Jussi Pyysalo on luonnollisesti harmissaan Vuokatin Vedon luopumisesta, mutta haluaa katsoa tässäkin asiassa eteenpäin. Superpesiksen hallitus on ilmaissut halunsa täydentää sarjan joukkuemäärä 12:ksi.

– Naisten Superpesikseen tulee nyt Kainuun kokoinen aukko, mikä on valitettavaa. Kunnioitan kuitenkin seuran tekemää päätöstä, jossa tiedostetaan naisten Superpesiksen vaatimukset niin urheilulliselta kuin taloudelliselta puolelta.

– Päivitettyjen sarjapaikkojen täydentämisperiaatteiden mukaisesti sarjapaikka kuuluu tässä tapauksessa parhaalle putoajalle, joka on Roihu Helsingistä. Superpesiksen hallitus kuitenkin käsittelee vielä asian ja arvioi Roihun mahdollisuudet pelata Superpesistä kaudella 2015. Lopullinen päätös saataneen syyskuun aikana.

Veto pelasi superpesiksessä kaksi kautta. Molemmilla kerroilla Veto pääsi pudotuspeleihin, mutta tie nousi pystyyn puolivälierissä..

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti


Lue lisää aiheesta

« »