Skip navigation

Vuoden kainuulainen 2019

Onko joku alla olevista henkilöistä mielestäsi ansainnut Vuoden 2019 kainuulainen -tittelin? Ehdokkaat on valinnut KS:n toimituksen muodostama raati. Äänestä suosikkiasi klikkaamalla nimiluettelosta omaa suosikkiasi. Laita mukaan yhteystietosi, äänestäneiden kesken arvotaan älypuhelin.

Äänestysaika on 7.1.2020–19.1.2020.

Huom! Voit äänestää suosikkiasi vain kerran.

Äänestyslomake sivun lopussa

Ehdokkaat (satunaisessa järjestyksessä)

ks
1. Jenny Pitkänen
Kajaanilaislähtöinen Jenny Pitkänen on ääninäyttelijä ja Youtube-tähti, jonka suosituimpia videoita on katsottu noin miljoona kertaa. Nainen on saanut pääroolin muun muassa Disneyn animaatiosta.
ks
2. Ville Heikkinen
Ville Heikkinen, Kuhmo. Ville on voittanut Vuoden Luontokuva 2019 -kilpailun kuvallaan Karhu ja korppi. Tämä on luontokuvaajan uralla jo toinen kyseisen kilpailun voitto.
ks
3. Satu Tuuli Karhu
Satu Tuuli Karhu, Kajaani. Vuoden elokuvanäyttelijäksi valittiin lisäksi Satu Tuuli Karhu hänen roolistaan Salomena Marian Paratiisissa. Karhun roolisuoritusta Zaida Bergrothin elokuvassa luonnehditaan valovoimaiseksi ja koskettavaksi.
ks
4. Hannu Koski
Hannu Koski, Sotkamo. Naapurinvaaran kyläyhdistyksen pj. Koski palkittiin Vuoden Kaenuulaesena. Hänen ansiokseen luetaan myös toiminta kylä- ja yleensä perinnemaisemien ja valtakunnallisesti arvokkaan maiseman puolesta.
ks
5. Leila Karppinen
Leila Karppinen, Ristijärvi. Karppinen on aktiivinen toimija Ristijärven Pyrystä. Elävä Kainuu Leader palkitsi Ristijärven Pyryn alueensa Vuoden Maaseututoimijana, jossa on palkinnon perustelujen mukaan vahva yhdessä tekemisen kulttuuri.
ks
6. Ritva Keravuo
Ritva Keravuo, Kajaani. Synnytysten ja naistentautien ylilääkäri Keravuo on synnyttäjien ja Kainuun keskussairaalan leikkausten puolestapuhuja.
ks
7. Cristina Garcia Garcia
Sisätautilääkäri Cristina Garcia Garcia, Kuhmo: Espanjasta Kuhmoon töihin terveyskeskukseen. Mieltyi Kainuuseen. Opiskelee suomen kieltä sisukkaasti.
ks
8. Litku Klemetti
Litku Klemetti, Kuhmo. Litku on ehdolla Emman saajaksi Vuoden rock -sarjassa levyllään Ding ding dong.
ks
9. Minja Koski
Minja Koski, Kuhmo. Emma-palkinnon kriitikon valinta -sarjassa on ehdolla myös M eli Minja Koski.
ks
10. Riikka Kähkönen
Kuhmon kaupungin hyvinvointiaktivaattori Riikka Kähkönen on palkittu Kuntatyön kehittämisen Oman työn sankari -palkinnolla. Palkinto on myönnetty Suomessa kymmenelle yksittäiselle työntekijälle, jotka ovat innokkaasti ja esimerkillisesti kehittäneet omaa ja työyhteisönsä työtä.
ks
11. Jenna Laukkanen
Jenna Laukkanen, Sotkamo. Swimming Club Vuokatin uimari on Kainuun vuoden 2019 menestynein urheilija, voitti kaksi pronssia lyhyen radan EM-kisoissa joulukuussa.
ks
12. Anna ja Kaisa Karjalainen
Vaalan Kankarista lähtöisin olevat Anna ja Kaisa Karjalainen eli Maustetytöt Näkyvän nousun vuonna 2019 tehnyt yhtye Maustetytöt on ehdokkaana Emma-palkinnon saajaksi Kriitikon valinta -sarjassa.
ks
13. Valtteri Mulkahainen
Valtteri Mulkahainen, Sotkamo. Mulkahainen on jo toistamiseen mukana kansainvälisen The Comedy Wildlife -valokuvauskilpailun finaalissa. Kilpailun kuvien yhteinen nimittäjä on kilpailun nimen mukaisesti koomisuus.
ks
14. Lauri Niskanen
Luutuntekijä Lauri Niskanen. Lauri on Kajaanin Puistolan poikia. Lauri tekee täyspäiväisesti erilaisia luuttuja maailman musiikin harrastajille. Suomen markkinat ovat täynnä, näin harvinaisia soittimia kun ei moni hanki.
ks
15. Markku Väisänen
Kyläpäällikkö Markku Väisänen, Vaarankylä, Paltamo: Vaarantalo Paltamossa kukoistaa kyläläisten voimalla. Joka viikko tapahtumia vanhassa kyläkoulussa.
ks
16. Olli Ohtonen
Olli Ohtonen, Kajaani. Olympiavoittajan hiihtäjä Iivo Niskasen sekä nyt myös Anita Korvan valmentaja, joka on väitellyt tohtoriksi luisteluhiihdon tekniikasta, mikä näkyy mm. Niskasen luistelutekniikan selvässä paranemisessa.
ks
17. Tommi Rajala
Tommi Rajala, Puolanka. Puolangan pessimismi on ottanut jälleen ison harppauksen maailman maineeseen. BBC:n viiden minuutin mittaisella videolla Puolanka nimetään maailman pessimistisimmäksi kunnaksi.
ks
18. Eero Schroderus
Eero Schroderus, Suomussalmi. Teatteri Retikasta on muodostunut ilmiö teatterimaailmaan, mikä kiinnostaa Kainuun ulkopuolellakin. Teatteriretkiä Suomussalmelle tehdään bussilasteittain.
ks
19. Kaisa Marin
Leipomoyrittäjä, toimitusjohtaja Kaisa Marin, Kajaani: Palkittiin syyskuussa Kainuun Vuoden Nuori Yrittäjä -palkinnolla. Puu-uunileipä palasi joulumarkkinoille leipomon palon jälkeen keväällä.
ks
20. Anni Yli-Lonttinen
Yrittäjä Anni Yli-Lonttinen, Kajaani: Perhokalastusmatkailun kehittäjä. Esittelee kansainvälisellä videokanavallaan perhokalastusta Kainuussa. Mukana Kainuun Digitie-hankkeessa.

Vuoden Kainuulainen 2020

 

Äänestä vuoden kainuulaista! Voit äänestää suosikkiasi vain kerran.