Skip navigation

Vuoden 2020 kainuulainen

Vuoden 2020 kainuulainen -äänestys on päättynyt!

Onko joku alla olevista henkilöistä mielestäsi ansainnut Vuoden 2020 kainuulainen -tittelin, vai onko tiedossasi joku muu, joka on toiminnallaan perustellusti edistänyt kainuulaisten elinoloja, toiminut esimerkillisesti maakuntamme parhaaksi tai ollut ylivoimainen alansa asiantuntija, taitaja tai kehittäjä?

Vuoden kainuulainen -kilpailun ehdokkaat on valittu Kainuun Sanomien toimituksen ja lukijoiden ehdotuksista, joita tuli lähes 90.

Arvomme kaikkien äänestäneiden kesken älypuhelimen.

Äänestysaika on 7.–19.1.2021.

Huom! Voit äänestää suosikkiasi vain kerran.

Äänestyslomake sivun lopussa

Ehdokkaat (satunaisessa järjestyksessä)

ks
1. Martta Heikkinen
Hyrynsalmi, maanviljelijä ja kanttori. Heikkinen on rakentanut perheineen noin 100 lehmän lypsykarjapihaton Veijolan maitotilalle Hyrynsalmelle.
ks
2. Irma Heikkinen
Kuhmo, yrittäjä. Parturi-kampaamon omistaja kiertää myös talosta taloon ja käy myös naapurikunnassa kiertävänä parturi-kampaajana. Hän on tuonut paljon iloa, valoa ja toivoa ihmisten elämään yli 30 vuoden ajan ja erityisesti nyt koronan aikana.
ks
3. Anja Homanen
Paltamo, matkailuyrittäjä. Paltamon Jättiläisenmaan yrittäjä puolisonsa Vesan kanssa. Homanen toteuttaa kainuulaista matkailua parhaimmillaan. Hän on palvelualtis ja käyttää paikallisia ruoka-aineita ja metsän antimia ruuanlaitossa.
ks
4. Kyösti Karjalainen
Paltamo/Kiina, yrittäjä. Karjalainen ja XXX-Fishing Club Paltamo ovat järjestäneet Paltamossa Kuhakunkku-kisan monena vuonna. Se on Suomen suurin moottoriuistelutapahtuma ja yksi Kainuun suurimpia kesätapahtumia konsertteineen.
ks
5. Aila Kemppainen
Kajaani, rovasti. Aila Kemppainen on seurakunnan rovasti ja kappalainen, joka puolustaa kainuulaisia ihmisiä aina kun siihen on tullut tilaisuus.
ks
6. Juho Kemppainen
Hyrynsalmi, jätkänkynttilämestari. Hyrynsalmelainen 11-vuotias koulupoika nousi joulun alla valtakunnan tietoisuuteen jätkänkynttilöillään, joita hän valmistaa omin käsin moottorisahallaan myyntiin saakka.
ks
7. Sanni Kilponen
Kajaani, luokanopettaja. Suomen Luokanopettajat ry valitsi Kilposen Vuoden 2020 luokanopettajaksi. Hän opettaa 1. luokkaa Kätönlahden koululla. Kilponen kohtaa oppilaita, kuuntelee ja on läsnä kohtaamisissa.
ks
8. Aleksi Klemetti
Kuhmo, jääkiekkoilija. Klemetti on hieno esimerkki kainuulaisesta sitkeydestä ja työteliäisyydestä. Klemetti edustaa tällä hetkellä SM-liigajoukkue Kalpaa.
ks
9. Hannu Koivusalo
Sotkamo, urheilumanageri. Koivusalo järjestää maanlaajuista näkyvyyttä kerääviä tapahtumia Vuokatissa. Hiihtoseura Vuokatti Ski Team tuottaa vuodesta toiseen huipputason hiihtäjiä laadukkaalla valmennustyöllä.
ks
10. Niko Korhonen
Sotkamo, pesäpalloilija. Niko Korhonen oli vuoden paras pelaaja Superpesiksessä koronakesänä 2020. Hän oli yksi sotkamolaisista takuumiehistä, joiden ansiosta Sotkamon Jymy palasi kultakantaan.
ks
11. Olli-Pekka Koukkari
Kajaani, Kainuun pandemiapäällikkö. Koukkari on selkeäsanainen viestijä ja on pitkäjänteisesti tiedottanut koronapandemiasta ja ohjeistanut kainuulaisia vastuulliseen toimintaan. Sen ansiosta epidemia on pysynyt hyvin kurissa Kainuussa.
ks
12. Karoliina Kuvaja
Kajaani, teatteri-ilmaisun ohjaaja. Kajaanin kaupungin vuoden 2020 kulttuuripalkinnon saaja. Hän on teatteri-ilmaisun ohjaaja, näyttelijä, tuottaja ja ammattimainen doula.
ks
13. Miikka Minkkinen
Suomussalmi, metsäalan yrittäjä. Miikka Minkkinen on nuori yrittäjä Kainuusta ja on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt kasvattaa kainuulaista metsäalan yritystään näkyväksi koko Suomen alueella.
ks
14. Hanna Mäkipää
Sotkamo, hoivakotiyrittäjä. Hän työskentelee hoivakodissaan Kontiomäessä ja on esimiehenä sekä hoitajana välittävä, kannustava ja tasa-arvoinen. Hän kokee tärkeänä omaishoitajien tukemisen ja vähentää näin yhteiskunnallista taakkaa.
ks
15. Pekka Määttä
Kajaani, laamanni. Määttä on tuonut tehoa käräjäoikeuden toimintoihin. Hän on lisännyt avoimuutta ja tiedottamista käräjäoikeuden asioista. Määttä on tuonut esille sidosryhmien tärkeyden myös oikeushallinnossa ja kehittänyt käräjäoikeutta.
ks
16. Mika Puuronen
Puolanka, matkailuyrittäjä. Puuronen on käynnistänyt ja kehittänyt Paljakan hiihtokeskusta Puolangalla kohti uutta nousua. Hän toimii myös matkailuyhdistyksen puheenjohtajana.
ks
17. Sara Soini
Kajaani, kampaamoyrittäjä. Hänellä on pitkä yrittäjyys ja kova ammattitaito. Työllistää nuoria kampaajia ja opastaa harjoittelussa olevia uusia alalle tulevia suurella ammattitaidolla.
ks
18. Outi Tarkiainen
Kuhmo, säveltäjä. Kuhmoon kotiutunut säveltäjä on luonut nopeasti kansainvälistä uraa. Yksi tilausteos on ehdolla merkittävän kansainvälisen musiikkipalkinnon saajaksi.
ks
19. Miariikka Tervonen
Kajaani, kiinteistöalan yrittäjä. Miariikka Tervonen on kainuulainen työmyyrä. Hän on muun muassa Kainuun Yrittäjien puheenjohtaja ja myös Suomen Yrittäjien hallituksessa.
ks
20. Arto Tolonen
Ristijärvi, hiihtomies. Arto Tolonen on ansioitunut pitkän linjan hiihtomies ja Ristijärven Pyryn ensi keväänä isännöimien hiihdon SM-kisojen kilpailunjohtaja.