Skip navigation

Vuoden 2021 kainuulainen

Vuoden 2021 kainuulainen -äänestys on päättynyt!

Onko joku alla olevista henkilöistä mielestäsi ansainnut Vuoden 2021 kainuulainen -tittelin, vai onko tiedossasi joku muu, joka on toiminnallaan perustellusti edistänyt kainuulaisten elinoloja, toiminut esimerkillisesti maakuntamme parhaaksi tai ollut ylivoimainen alansa asiantuntija, taitaja tai kehittäjä?

Vuoden kainuulainen -kilpailun ehdokkaat on valittu Kainuun Sanomien lukijoiden ja toimituksen ehdotuksista.

Arvomme kaikkien äänestäneiden kesken älypuhelimen.

Äänestysaika on 15.1.-25.1.2022.

Huom! Voit äänestää suosikkiasi vain kerran.

Äänestyslomake sivun lopussa

Ehdokkaat aakkosjärjestyksessä

ks

1. Raija Bäckman

Hyrynsalmi, Kainuun soten vuoden työntekijänä palkittu kotisairaanhoitaja. Bäckman on tehnyt hoitotyötä noin 40 vuoden ajan. Hyrynsalmen kotihoidossa hän on työskennellyt viimeiset 18 vuotta.

ks

2. DJ-Duo Vellikulho & Pilikullinen

Kajaani, notkeat veijarit ovat tuoneet iloa monelle kainuulaiselle iästä riippumatta. Yleisötapahtumissa kuulijat ovat saaneet nauttia heidän luomastaan iloisesta ja positiivisesta tunnelmasta.

ks

3. Anja Eskelinen

Paltamo, käsityötaidenäytteistä tunnetun Vaaran Mummujen puuhahenkilö. Eskelinen ja muut mummot ovat virkanneet lapasia, sukkia ja peittoja muun muassa lapsille ja vanhuksille.

ks

4. Veikko Halonen

Sotkamo, Vuokatti Sportin väistyvän toimitusjohtajan teot puhuvat hänen puolestaan. Halonen on rohkeasti vienyt omalta osaltaan Vuokattia eteenpäin.

ks

5. Marita Kaipainen

Sotkamo, Nuorten olympiafestivaalien pääsihteeri ja liikunnan moniosaaja. Urheilun lisäksi hän on yksi puuhahenkilöistä myös Paakin jäälyhtymeren taustalla.

ks

6. Kristian Kanerva

Kuhmo, yrittäjä on ansainnut huomion joustavasta palvelusta Varikkosuora-yrityksessä. Hän on pystynyt luomaan Kuhmoon toimivan autonhuoltoyrityksen.

ks

7. Jouko Kinnunen

Kuhmo, Vartiuksen rajavartioaseman twiittaava päällikkö. Hän tekee tärkeää työtä kansalaisten turvallisuuden takaamiseksi Suomen ja Kainuun itärajalla.

ks

8. Jussi Komulainen

Kuhmo, Hyvinvointi Sammon toimitusjohtaja. Hän on työllään kehittänyt yritystä. Sampo palvelee kuntoutusasiakkaita ja vanhuksia.

ks

9. Olli-Pekka Koukkari

Kajaani, lääkäri ja tarmokas ex-pandemiapäällikkö. Hän on pätevä ja sosiaalisesti ammattinsa tekevä erikoislääkäri.

ks

10. Tuula Kärnä

Kajaani, pitkän linjan järjestötoimija, joka oli valtakunnallisen Vuoden vapaaehtoinen 2021 -kilpailun finalisti. Nyt johtaa Variskankaan Marttoja ja Laakajärven kyläyhdistystä.

ks

11. Antti Leinonen

Kuhmo, pitkän linjan luontokuvaaja. Leinonen on voittanut useita Vuoden Luontokuva -palkintoja. Vuonna 2021 ilmestyi hänen kirjansa Mies ja ahma.

ks

12. Ollis Leppänen

Kajaani, Leppänen on tehnyt hyvää työtä kumppaneineen vanhan Kouta-laivan pitämiseksi vesillä ja yleisölläkin on mahdollisuus seilata jokea pitkin Oulujärvelle.

ks

13. Petri Manninen

Kajaani, pitkän linjan menestynyt metsäalan yrittäjä, joka huomioi myös luontoarvot. Tekemisen meininki on siirtynyt perheessä, jossa nuoret perheineen ovat kotiutuneet Kajaaniin.

ks

14. Raisa Mäkäräinen

Kajaani, työterveyslääkäri on kehittänyt kokonaan uuden innovaation Kainuun luonnon antimista. Yritystoiminnassaan hän tuo esille Kainuuta.

ks

15. Markku Nieminen

Kuhmo, Nieminen on toiminut vuosikymmeniä kalevalaisen kulttuurin hyväksi muun muassa Juminkeon ja Koppasen aikaansaajana.

ks

16. Esko Piippo

Kajaani, Kainuu pyrkii esille luonnon, ulkoilun ja vaivattoman arjen lisäksi kulttuurin avulla. Esko Piipolla on näyttöjä kulttuurin tekemisessä käytännön tuloksina.

ks

17. Tommi Rajala

Puolanka, Puolangan pessimismi on tuonut valtakunnallista ja laajempaakin julkisuutta Kainuulle ja turisteja ja yhteisöllisyyttä pienelle paikkakunnalle.

ks

18. Pentti Seppänen

Suomussalmi, Vuojen kaenuulaisena 2021 Kainuun Kylägaalassa palkittu Seppänen tunnetaan erittäin ahkerana ja aktiivisena vapaaehtoistoimijana.

ks

19. Arto Tolonen

Ristijärvi, Hiihtourheilun monitoimimies. Ristijärven hiihdon SM-kisojen kilpailujohtaja. ”Siinä on meriittiä jo kerrakseen.”

ks

20. Leena Turpeinen

Kajaani, Kainuun Eläinsuojeluyhdistys ry:n puheenjohtaja ja eläinsuojeluneuvoja. Hän on suurella sydämellä auttanut monen monta koditonta ja kaltoinkohdeltua eläinparkaa.