REFRRER:path /
KATIMARI PARTANEN/Arkisto
Tohvelit on hyvä vaihtaa välillä ulkoilukenkiin. Suomussalmen vanhusneuvosto haastaa kaikki osallistumaan valtakunnalliseen Vie vanhus ulos -kampanjaan.

Haaste: Lähde ulkoilemaan ikäihmisen kanssa

Suomussalmen vanhusneuvosto haastaa kaikki suomussalmelaiset osallistumaan valtakunnalliseen Vie vanhus ulos –kampanjaan.

Vie vanhus ulos -kampanjalla edistetään niiden ikäihmisten ulkoilua, jotka tarvitsevat apua ulkoillakseen turvallisesti. Kampanjan järjestävät Ikäinstituutti ja valtakunnallinen Voimaa vanhuuteen -terveysliikuntaohjelma.

Kampanjaan voi osallistua jokainen, joka halua tehdä hyvää.

Osallistuminen on helppoa. Pyydä ikäihminen ulkoilemaan kanssasi. Valitkaa sopiva reitti ja ajankohta yhdessä. Ulkoilu voi olla esimerkiksi kierros korttelin ympäri tai vaikka kulttuurikävely.

Ulkoilut kirjataan Vie vanhus ulos -kampanjan kotisivuille netissä.

Ulkoilu parantaa tasapainoa, terästää muistia ja virkistää mieltä. Iäkkäät haluavat päästä ulos asioimaan, osallistumaan ja tapaamaan muita ihmisiä

Kampanja järjestetään neljännen kerran. Ikäihmisten ulkoilun puolesta kampanjoitiin ensimmäisen kerran huhti-lokakuussa 2011. Silloin ulkoilukertoja vanhusten kanssa kirjattiin kaikkiaan 23 286 yli 70 paikkakunnalla.

Nyt kampanja-aikaa on kolme kuukautta 1.12..2014–28.2.2015. Tavoitteena on 15 000 ulkoilukertaa.

Talvikautena tarvitaan paljon ulkoiluystäviä, sillä ulkoilu ja asiointi on haastavaa monelle vanhukselle. Liukkaat kelit, hiekoittamattomat ja auraamattomat tiet ovat esteenä ikäihmisten ulkona liikkumiselle ja moni pelkää kaatumista.

Lue lisää täältä

Jätä kommentti