REFRRER:path /

Tällaista on ehkä olla nuori

Aino Isojärvi

Aurinko helottaa korkealla pilvettömällä taivaalla, ja lämpö kipuaa hellelukemiin. Leirintälippu vaihtuu nopeasti rannekkeeseen, josta jää viikonlopun aikana rusketusrajat.

Painavat kantamukset lasketaan kuivalle heinikolle. Rinkassa on sipsipussi, kertakäyttösadetakki, kumisaappaat, purkillinen aurinkorasvaa ja kädessä viileä olut, joka napattiin lähi-Siwasta juuri ennen saapumista.

Clas Ohlsonin aleteltta kohoaa pystyyn hetken hämmästelyn jälkeen. Miten tämä tehtiinkään viimeksi? Mustalla tekstiilitussilla piirretään kankaaseen terveiset muille telttanaapureille, ja päällimmäiseksi nostetaan koristeltu lippu. Puhelimessa ei ole kenttiä, ja se on vain helpottavaa.

Kuuma maa polttaa paljaita jalkapohjia, ja hiki valuu pitkin otsaa. Puutarhaletkuista rakennettu leirintäalueen suihkukoppi tarjoaa virkistystä jääkylmän veden kipristellessä ihoa. Tukka kuivukoon tuulenvireessä.

Trangiassa keitetään pari pussia nuudeleita, ja samalla nauretaan kuiville vitseille siitä, että niin se kesäkin loppuu kohta, ja yöllä on jo säkkipimeää. Mutta ei vielä. Houkuttelevat äänet, musiikin kiivas pauhu ja innostuneet huudot, kuuluvat jo kaukaa, ja on aika siirtyä festarialueelle.

Tänään esiintyy se Australiasta asti tullut bändi, jonka kitaristi raapusti viimeksi suomenreissullaan nimmarin käsivarteen. Bändipaita on jo vedetty niskaan repaleisten shortsien kaveriksi, silmien alla tummuvat kajalit. Bikinit saavat mennä nyt alusvaatteista, jos tuleekin äkillinen himo syöksyä uimaan väreilevään mereen.

Juontaja selostaa yhtyeen lauteille heilumaan. Eturiviin on päästävä. Kädet nousevat jo ilmaan, toinen kämmen tiukasti kaverin sormien välissä. Sinä ymmärrät minua. Tänään juhlitaan niin silmittömästi, että kaskuja riittää muisteltavaksi ensi kesään asti. Epävireinen yhteislaulu kaikuu yössä, sanat haihtuvat pellosta hiipivään kosteuteen.

Aamulla makuupussi on rytyssä. Teltan vieressä lojuvat eiliset kebabinjämät. Paidalla on kastiketta, sandaalit ovat hukassa. Muutama ötökkä ravistellaan pois kiipeilemästä kaulalta. Hymyilyttää. On aika nousta ja töniä vierustoveri hereille. ”Eilen oli aivan tajuttoman hauskaa! Eiköhän oteta kaikki uusiksi tänään?”

Tukka kuivukoon tuulenvireessä.”

Jätä kommentti