REFRRER:path /

Matkailu

Suopotkupalloa, wakeboardingia, laskettelua, murtomaahiihtoa ja luonnossa liikkumista, sitä löytyy Ylä-Kainuusta. Aihesivustolta löytyvät matkailujutut.

« »
Aino Isojärvi
Lankafestin esiintyjäkaartissa kuultiin ulkomaanvahvistuksina ruotsalaista death metalia soittavaa Zonariaa (kuvassa) sekä italialaista Tommy Vitalyä. Yhteensä festivaaleilla soitti yksitoista eri yhtyettä..

Rokkiasenne ei kysy ikää

Kesätapahtuma: Kaksipäiväiseksi kasvanut Puolangan Lankafest järjestettiin jo viidennen kerran. Helle helli kävijöitä.

Aino Isojärvi

Puolangan Lankafestin porttien auetessa perjantaina ihmisiä valuu vielä vaisusti sisälle, vaikka ilta on mitä kuumin ja kaunein.

– Tällaisen festivaalin järjestäminen on aina hieman riskialtista hommaa, mutta tätä tehdäänkin enemmän rakkaudesta lajiin, kuvailee tapahtuman pääorganisaattori Sami Haapalainen, nuoriso-ohjaaja Puolangan kunnasta.

Jo jalansijaa saanut Lankafest on tuttu kesän piristys paikkakunnan väestön silmissä, ja lippuja on varattu jo hyvissä ajoin ennen tapahtumaa.

– Olemme pyrkineet markkinoimaan festivaalia kaikenikäisille, vaikka yleinen ikähaarukka pyörii jossain kahdenkymmenen ja kolmenkymmenen vuoden välillä. Myös vanhemmat musiikin ystävät osaavat jo suunnistaa paikalle, Haapalainen kehuu ilahtuneena.

Vuosi vuodelta kasvaneen tapahtuman järjestely ei ole aivan yksinkertaista. Esimerkiksi esiintyjät myydään jo edellisvuonna.

– Tämän vuoden harmittama takaisku oli, kun Tarot joutui perumaan kaikki keikkansa. Toisaalta matkan varrella kuuluukin olla vähän jännitystä.

Erityisen tärkeäksi Haapalainen nostaa yhteistyön ja verkostoitumisen merkityksen. Puolangan kunta tukee merkittävästi tapahtumaa ja lisäksi paikalliset yrittäjät kantavat kortensa kekoon.

– Lankafest järjestetään keskellä parhainta lomakautta. Siksi onkin erinomaista, että esimerkiksi bussiyrittäjät ovat ottaneet huolehtiakseen mökkiläisten kyydityksistä, ja kuljetukset kulkevat Paljakkaan päin ja takaisin.

Lankafest järjestetään nyt toista kertaa maksullisena, joten alue on aidattu.

– Paljon muutakin on pitänyt ottaa huomioon, kuten turvallisuus- ja pelastussuunnitelmat, meluluvat ja huviluvat. Kaikki pitää suunnitella vessanpuhdistusaineista alkaen. Vuosien mittaan olemme lisänneet investointeja hiljakseen, Haapalainen luettelee.

Erityistä kiitosta hän antaa Juha Väyryselle ja tämän Nightworks & Soundbeats -yritykselle, joka on huolehtinut tapahtuman äänentoistosta.

– Olen paluumuuttaja, ja perustanut Puolangalle studion, jota on hiljakseen laajennettu ja jolle on ollut jonkin verran varauksia pitkin kesää. Suurin suosio on kuitenkin äänentoistolaitteilla, jotka minulla olivat yritystä perustettaessa jo valmiina, myös laulajana kunnostautunut Väyrynen kuvailee ja kehuu etenkin bändikattausta monipuoliseksi.

– Mitenpä tästä voisi enää poiskaan heittäytyä. Ei muuta kuin rock on, odotukset ovat korkealla!

Festareilla piipahtanut Kristine Rissanen kokee, että hyvin markkinoitu tapahtuma voisi houkutella enemmänkin väkeä muualta päin. Itse Oulusta saapunut nuori nainen kertoi käyvänsä Lankafesteillä nyt ensimmäisen kerran.

– Täällä on paljon tuttuja, jotka vinkkasivat minulle tapahtumasta. Olen viihtynyt erittäin hyvin, täällä on mukava tunnelma ja on hienoa saada vain nauttia komeasta säästä ja loistavista esityksistä.

Kyykkypyörällä paikalle hurauttanut Rissanen ei pidä välimatkaa Puolangalle pitkänä.

– Kesällä on ihana lähteä ajelulle pois kotoa, vaikka sitten ilman suunnitelmaa!

Illan valuessa yöhön lavan eteen on jo kerääntynyt joukko bändipaitaisia moshaajia.

Jätä kommentti


Lue lisää aiheesta

« »

Fakta

Puolangan Lankafest järjestettiin viikonloppuna jo viidennen kerran. Pohjanportin lavalta raikuva tapahtuma kasvoi ensi kertaa kaksipäiväiseksi.

Samalla tapahtuma siirrettiin kesäkuulta heinäkuulle.

Musiikkivalikoimassa kuultiin monenlaista rockiin taipuvaa yhtyettä klassisesta metalliin.

Viime vuoden Lankafesteille myytiin reilu 400 lippua. Tänä vuonna yleisötavoite oli 500 kävijää.