REFRRER:path /
Juhani Mustonen
Ämmän Betonin paikalla ollut henkilökunta vietti yhteisen kahvihetken keskiviikkona, kun Ämmän Betoni oli vuoden 2014 betonirakenteen betonielementtitoimittaja. Heikki Hietajärvi kiitteli koko porukkaa onnistuneesta työstä.

Ämmän Betoni palkittiin

Juhani Mustonen

Suomen Betoniteollisuus palkitsi Vuoden 2014 betonirakenteena Helsinkiin rakennetun Heka Länsisatamankatu 23:n. Ämmän Betoni Suomussalmelta valmisti kohteeseen suurimman osan betonielementeistä.

Kohteen rakennuttaja oli Helsingin kaupungin Asuntotuotantotoimisto ATT.

Arkkitehtisuunnittelusta vastasi Arkkitehtitoimisto Huttunen-Lipasti-Pakkanen Oy, rakennesuunnittelun teki Insinööritoimisto Jonecon Oy ja pääurakoitsijana oli NCC Rakennus Oy.

Kohde sijaitsee Helsingin Jätkäsaaressa ja se on rakennettu asuinkäyttöä varten.

Palkitussa kohteessa on käytetty betonia monipuolisesti. Kymmenkerroksisen torniosan ja asuntojen parvekeseinä on valmistettu pitsimäisesti kuitubetonista.

Talon ulkoseinissä on kolmenlaista muottipintaa: graafista betonia, hiekkapuhallettua ja hiottua pintaa. Seinäelementit heijastavat valoa eri tavoin. Julkisivu on palapelimäinen ja perinteinen elementtijako on häivytetty.

Heikki Hietajärvi Ämmän Betonilta huomauttaa, että yritys on saanut vuoden julkisivurakentajan palkinnon Skanskan pääkonttorista noin kymmenen vuotta sitten. Silloin julkisivu oli mustaa pesubetonia.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti