REFRRER:path /
Hanna Laukkanen
Keskustan vaalituvalla maanantaina esittäytyivät Marisanna Jarva (oik.), Timo Korhonen, Tuomas Kettunen ja Ulla Parviainen.

”Hyvä ehdokas on jalat maassa”

Hanna Laukkanen

Leena Heikkinen vieraili Keskustan vaalituvalla Suomussalmella maanantaina ja oli sitä mieltä, että hän on oman ehdokkaansa valinnut.

– Hyvä ehdokas on jalat maassa, suora, rehellinen ja on samalla tasolla tavallisen kansan kanssa, Heikkinen sanoo.

Hän sanoo arvostavansa kansanedustajan työtä.

– Arvostan ihmisiä, jotka tekevät pienellä tuntipalkalla meidän muiden eteen, Heikkinen sanoo.

Keskustan Suomussalmen kunnallisjärjestön puheenjohtaja Keijo Mularin mielestä kaikista tärkeintä on, että kaikki kainuulaiset menevät äänestämään.

– Viime eduskuntavaaleissa 23 000 ääntä jäi Kainuussa käyttämättä. Jos vain ihmiset Kehä III:n sisäpuolella saavat päättää, Kainuuta ei kohta enää ole, Mulari sanoo.

Vaalituvalla esittäytyivät maanantaina kansanedustajaehdokkaat Timo Korhonen, Tuomas Kettunen, Ulla Parviainen ja Marisanna Jarva.

Jokaiselle ehdokkaalle työllisyys on tärkeä teema.

– Uudenlaisen energiatuotannon kautta Kainuuseen saataisiin konkreettisesti työpaikkoja. Esimerkiksi biosellutehdas työllistäisi, Kettunen sanoo.

Neljä ehdokasta toivoo, että palvelut syrjäseuduilla säilyisivät ja paranisivat.

– Lapsilla pitää olla edellytykset käydä koulua lähellä ja ikä-ihmisten pitää pystyä asumaan kodissa, niin kauan kuin se on mahdollista ja turvallista, Parviainen sanoo.

Jarva kannattaa perustulon kokeilua Kainuussa. Perustulo maksettaisiin työttömille ja työnhakijoille.

– Perustulon avulla yrittäjyyden kokeilu olisi mahdollista ja osa-aikaisten töiden tekeminen olisi mahdollista, Jarva sanoo.

Korhonen puolestaan haluaa siirtää valtaa entistä enemmän alueille alue- ja keskushallinnolta.

Keskustan vaalitupa on Suomussalmella Osuuspankin kiinteistössä. Tupa on avoinna 20. huhtikuuta saakka maanantaista perjantaihin kello 10– 14 ja lauantaina 28. maaliskuuta kello 11–14.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti