REFRRER:path /
MAUNO A. VIRTANEN/ARKISTO
Metsästyskoira ei saisi mennä Venäjän puolelle.

Koiria mennyt taas rajan yli

Marjatta Kurvinen

Metsästyskauden aikana on useita metsästyskoiria juossut valtakunnanrajan yli Venäjälle, tiedottaa Kainuun rajavartiosto.

Suomen ja Venäjän välisen rajajärjestyssopimuksen mukaisesti kotieläinten rajanylitykset on pyrittävä estämään. Rajavartiolaitos kehottaa metsästäjiä välttämään koirien irti päästämistä rajavyöhykkeen tuntumassa.

Yleensä koirat saadaan takaisin Venäjältä, joko koirien palatessa itse Suomen puolelle tai Venäjän rajavartioviranomaisten kautta. Joissakin tapauksissa koirat ovat kuitenkin jääneet palaamatta ja kadonneet.

Jos koiranomistaja huomaa koiransa kadonneen valtakunnan rajan läheisyydessä, asiasta pyydetään ilmoittamaan Kainuun ja Koillismaan alueella Kainuun rajavartioston johtokeskukseen.

Kainuun rajavartiosto suorittaa syksyisin metsästyksenvalvontaa toimialueellaan Kainuussa ja Koillismaalla. Parhaillaan käynnissä on muun muassa karhun ja metsäkanalintujen metsästyskausi.

Kainuun rajavartiosto on havainnut vain yhden metsästysrikkomuksen 20. elokuuta jälkeen, eikä tutkittavaksi ole tullut yhtään metsästysrikosta. Rajavartiolaitos jatkaa metsästyksen valvontaa rajavyöhykkeen ja valtakunnanrajan läheisyydessä.

Lisäksi Rajavartiolaitos muistuttaa Venäjälle matkustavia siitä, että aseita ja aseiden patruunoita ei saa viedä Venäjälle ilman lupaa. Vuosittain Venäjän viranomaiset ilmoittavat löytäneensä rajatarkastuksessa suomalaisten rajanylittäjien autoista patruunoita. Yleensä nämä yksittäiset patruunat ovat jääneet huolimattomuudesta irtonaisina auton peräkonttiin tai hansikaslokeroon.

Patruunoiden löytyminen aiheuttaa auton kuljettajalle aina vähintään sakkorangaistuksen ja huomattavan aikaviiveen rajanylitykseen asian tutkimisen vuoksi Venäjän puolella.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti