REFRRER:path /
Lassi Rautiainen
Suomussalmen Yli-Vuokissa löydettiin ammuttuina emokarhu ja pentukarhu. Kainuun poliisi tutkii tapausta törkeänä metsästysrikoksena. Luontokuvaaja Lassi Rautiainen kuvasi lauantaina Yli-Vuokissa orvon karhunpennun samasta pentueesta. Pennun selviäminen talven yli voi olla hankalaa.

KS: Karhujen ampujia olikin kaksi

Suomussalmella emokarhun ja pennun ampumisesta epäillään Kainuun Sanomien saamien tietojen mukaan kahta miestä. Toinen karhunmetsästysseurueen miehistä oli ensin ampunut emon, jonka jälkeen huomattiin pentu puussa.

Seurueen jäsenet olivat tulleet siihen tulokseen, että pentu oli ylivuotinen erauspentu. Pennun ampui puuhun rajavartija.

Kainuun rajavartiosto on hyllyttänyt rajavartijan virkatehtävistään häneen kohdistuvan rikosepäilyn ja esitutkinnan vuoksi.

Kainuun rajavartioston komentaja pidätti rajavartiomiehen virantoimituksesta valtion virkamieslain nojalla viime perjantaina 10.10.

Muutama viikko sitten Suomussalmen Yli-Vuokissa löydettiin kuolleina emokarhu ja tämän noin 22-kiloinen pentu. Pentueesta jäi eloon yksi pentu.

Rikosnimikkeenä on törkeä metsästysrikos.

Kainuun Sanomien juttu

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti