REFRRER:path /
Marjukka Väisänen
Pelastuslaitos ottaa johtovastuun sähkökaaoksesta.

Pelastuslaitos ottaa vastuun sähkögatesta – myös puolustusvoimat apuun

Marjukka Väisänen

Kainuun pelastuslaitos on ottanut johtovastuun pelastustoimilain perusteella tykkylumitilanteesta, joka on piinannut maakunnan asukkaita osin pitkinäkin sähkökatkoina pian viikon.

– Perusteena sille on se, että tykkylumitilanne aiheuttaa suurta vaaraa ihmisten hengelle, omaisuudelle ja terveydelle. Käytämme pelastustoimilain antamia valtuuksia, ja kaikki muut viranomaiset joita tähän käsketään, ovat tähän velvollisia osallistumaan. Kyse ei ole enää virka-avusta, vaan osallistumisesta pelastustoimintaan, kertoo Kainuun pelastusjohtaja Anssi Parviainen.

Tämä tarkoittaa sitä, että myös puolustusvoimat on mukana pelastustoiminnassa. Ensihätään Kainuun prikaatista toivotaan ainakin kalustoapua maastoon.

Tykkylumen aiheuttamien sähkökatkojen ennustetaan lisääntyvän jälleen viikonloppuna etenkin Ylä-Kainuussa. Pahimman ennusteen mukaan sähkökatkoista voi kärsiä jopa 10 000 kotia.

Parviaisen mukaan Kainuussa keskiviikkona iltapäivällä tehty johtovastuun siirto pelastuslaitokselle on Suomen oloissa ainutlaatuista.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti