REFRRER:path /
Marjatta Kurvinen
Lauantaina aamupäivällä palokunta oli jo poistunut paikalta. Silloin enää tuuletettiin asuntoa, jonka ulkopuolella palon merkkejä ei juuri näkynyt.

Rivitalossa tulipalo Puolangalla

Hannu Mustonen

Tulipalo tärveli rivitaloasunnon käyttökelvottomaksi varhain lauantaiaamuna Puolangan Virastokadulla. Palo ei aiheuttanut henkilövahinkoja eikä se levinnyt talon muihin asuntoihin, mutta asunnoista evakuoitiin puolenkymmentä ihmistä.

Pelastuslaitos sai hälytyksen pian kello 6.40 jälkeen. Noin 500 metrin päässä palopaikasta sijaitsevalla Puolangan paloasemalla ei ole jatkuvaa miehitystä, mutta päivystysvuorossa ollut sivutoiminen pelastushenkilöstö ehätti paikalle noin kymmenessä minuutissa.

He saivat rajoitettua paloa niin, ettei se levinnyt koko huoneistoon eikä yltynyt täyden palon vaiheeseen. Liekkien ja lämmön aiheuttamien vahinkojen lisäksi huoneistoon tuli kuitenkin mittavat savuvahingot, sillä asunto täyttyi savusta.

Pelastuslaitoksen arvion mukaan asunto tärveltyi käytännössä käyttökelvottomaksi. Samalla tärveltyi asunnon irtaimisto.

Asunnossa ollut nainen pääsi ulos omin avuin. Talon muista asunnoista evakuoitiin puolenkymmentä ihmistä, mutta he pääsivät takaisin noin kello 9. Muihin asuntoihin ei tullut palo- eikä savuvahinkoja, vaikka paloasunto sijaitsee neljän asunnon rivitalon keskellä.

Sammutustehtävään hälytettiin pelastusyksiköitä Suomussalmelta, Hyrynsalmelta, Paltamosta ja Puolangalta. Kajaanista saapui päivystävä palomestari. Kaikkiaan tehtävään osallistui 15–20 henkeä pelastuslaitokselta, ensihoidosta ja poliisista.

Palon syttymissyyn tekninen poliisitutkinta oli kesken lauantaina iltapäivällä.

Jätä kommentti