REFRRER:path /

SLP Kustannus Oy osti Kainuun lehdet Almalta

Lehtikauppa: Uudella paikallisella kustantajalla viisi lehteä Kainuussa

Susanna Kinnunen
Alma Media Kustannus Oy:n toimitusjohtaja Kari Juutilainen ja SLP Kustannus Oy:n toimitusjohtaja Tenna Talvi-Pietarila vahvistivat lehtikaupan keskiviikkona.

Jukka Keränen

SLP Kustannus Oy on ostanut keskiviikkona Alma Media Kustannus Oy:n omistaman Kainuun lehtiliiketoiminnan. Sopimus allekirjoitettiin keskiviikkona Kajaanissa.

Kaupassa siirtyivät uudelle kustannusyhtiölle tilattavat paikallislehdet Sotkamo-lehti, Kuhmolainen ja Ylä-Kainuu, kaupunkilehti Koti-Kajaani ja maakuntalehti Kainuun Sanomat.

Uusi kustantaja on Suomalainen Lehtipaino Oy:n tytäryhtiö.

Liiketoimintakaupasta ei muodostu tulosvaikutusta Alma Median vuoden 2015 ensimmäisen neljänneksen tulokseen. Osapuolet eivät julkista kauppahintaa.

Kaupassa vaihtoivat omistajaa 7-päiväinen Kainuun Sanomat sekä 2-päiväiset Koti-Kajaani, Ylä-Kainuu, Kuhmolainen ja Sotkamo-lehti. Lehtien yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2014 oli noin 11,5 miljoonaa euroa. Lehtien työntekijät siirtyvät uuden omistajan palvelukseen niin sanottuina vanhoina työntekijöinä. Lehtien henkilöstövahvuus on 74.

Suomalainen Lehtipaino Oy on Kajaanissa toimiva sanomalehtien painamiseen erikoistunut painotalo, joka toimii myös sanomalehtien varhaisjakajana Kainuun maakunnassa. Yhtiöllä ja sen omistajilla on entuudestaan pieniä kaupunki- ja paikallislehtiä Pohjois-Suomen alueella.

Osapuolet kertoivat kaupasta ensimmäisen kerran helmikuun alussa.

Alma Media Kustannus Oy kustantaa Alma Media -konsernin maakunta-, paikallis- ja kaupunkilehtiä. Tunnetuimpia tuotteita ovat Aamulehti, Satakunnan Kansa, Lapin Kansa ja Pohjolan Sanomat.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti